ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στάση εργασίας για δασκάλους και νηπιαγωγούς στις 15 Δεκεμβρίου

 

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η οποία θα ξεκινήσει από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προανήγγειλε τη στάση εργασίας των δασκάλων και νηπιαγωγών την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η οποία θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις.

Θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση της ΔΟΕ στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

«Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο» αναφέρουν από τη ΔΟΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
  • Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ