ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Stay home, stay fit by Royal Fit – Ο γυμναστής Βασίλης Χατζής απαντάει στις ερωτήσεις μας

 

Μένουμε σπίτι, μένουμε σε… φόρμα. Βρεθήκαμε με τον γυμναστή Βασίλη Χατζή από το Royal Fit, όπου μας έδωσε κάποιες κρίσιμες απαντήσεις.

Πότε ένας άνθρωπος μπορεί να θεωρηθεί FIT; 

Η έννοια Fit παρουσιάζει την υγεία και την ευεξία.

Ένα σώμα δεν αρκεί να φαίνεται γυμνασμένο και υγιές πρέπει να είναι κι όλας. 

Για να θεωρηθεί κάποιος υγιής και με ευεξία πρέπει να είναι δυνατός, να έχει μυϊκή αντοχή και καρδιοαναπνευστική αντοχή, να είναι εύκαμτος και ευλύγιστος, να έχει ψυχική ηρεμία και υγιής αναλογία μυϊκής μάζας και λιποδους  ιστού.  

Η συνύπαρξη όλων των παραπάνω παραγόντων χαρακτηρίζει έναν υγιεί οργανισμό. 

Η γυμναστική βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού; 

Η γυμναστική είναι μια από τις καλύτερες προληπτικές μεθόδους για την άμυνα του οργανισμού. Ποιο συγκεκριμένα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης μπορεί να έχει πάρα πολλά ευεργετικά χαρακτηριστικά στο καρδιαγγειακό και στο αναπνευστικό σύστημα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το μότο που χρησιμοποιεί ένας από τους μεγαλύτερους αθληιατρικους οργανισμούς στον κόσμο (A.C.S.M) πως η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο χωρίς παρενέργειες. 

Αν είναι κάποιος άρρωστος μπορεί να γυμναστει; 

Όταν ενας οργανισμός νοσεί τότε σίγουρα είναι εξασθενημένος οπότε η άσκηση είναι απαγορευτική. Η ξεκούραση σε αυτή την περίοδο θα βοηθήσει περισσότερο στη γρήγορη ανάρρωση.

Αν δεν έχω γυμναστεί στο παρελθόν, θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτή τη χρονική περίοδο να ασκούμε; Αν Ναι με ποιο τροπο; 

Πότε δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος να ασκείται. Σαφέστατα αυτή τη χρονική περίοδο που οι μετακινήσεις μας είναι περιορισμένες και οι οργανωμένοι αθλητικοί χώροι κλειστοί, η έναρξη μας για άσκηση φαντάζει δύσκολη.Όχι όμως και απίθανη. 

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε η γυμναστική να μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και στο σπίτι με καθοδήγηση από ειδικό. 

Πώς μπορώ να γυμνάζομαι στο σπίτι χωρίς τον εξοπλισμό που υπάρχει στο γυμναστήριο; 

Το βάρος του σώματος αποτελεί τον βασικότερο εξοπλισμό για άσκηση. Άλλωστε εγώ προσωπικά αναφέρω πως “αν καταφέρεις να νικήσεις το σωματικό σου βάρος τότε έχεις κερδίσει το παιχνίδι με τη γυμναστική”. Υπάρχει στους διάφορους αθλητικούς χώρους μια λανθασμένη αντίληψη πως πρέπει να σηκώσεις πολλά κιλά για να δεις αποτέλεσμα. Πολλές φορές μια υποφερτή ένταση με

Όχι μονότονο ασκησιολογιο σε φέρνει κοντά σε μια πολύ ποιοτική και αν μύτη άλλο αποτελεσματικη προπόνηση. Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις να δώσεις μεγαλύτερη ποικιλία στο ασκησιολόγιο σου τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπιτικό εξοπλισμό όπως πχ καρέκλα, πετσέτα, κοντάρι σκούπας κ.α.

Στη σελίδα του γυμναστήριου Royal Fit στο Facebook και Instagram θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ασκήσεις και προγράμματα που μπορείς να εκτελέσεις στο σπίτι.

Πως Μπορώ να αποφύγω κάποιον πιθανό τραυματισμό αν γυμνάζομε χωρίς επίβλεψη; 

Το βάρος του σώματος αποτελεί τον βασικότερο εξοπλισμό για άσκηση. Άλλωστε εγώ προσωπικά αναφέρω πως “αν καταφέρεις να νικήσεις το σωματικό σου βάρος τότε έχεις κερδίσει το παιχνίδι με τη γυμναστική”.

Υπάρχει στους διάφορους αθλητικούς χώρους μια λανθασμένη αντίληψη πως πρέπει να σηκώσεις πολλά κιλά για να δεις αποτέλεσμα.

Πολλές φορές μια υποφερτή ένταση με όχι μονότονο ασκησιολόγιο σε φέρνει κοντά σε μια πολύ ποιοτική και αν μη τι άλλο αποτελεσματικη προπόνηση.

Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις να δώσεις μεγαλύτερη ποικιλία στο ασκησιολόγιο σου τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπιτικό εξοπλισμό όπως πχ καρέκλα, πετσέτα, κοντάρι σκούπας κ.α.

Στη σελίδα του γυμναστήριου Royal Fit στο Facebook και Instagram θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ασκήσεις και προγράμματα που μπορείς να εκτελέσεις στο σπίτι.

Είναι το ίδιο αποτελεσματική η προπόνηση στο σπίτι με την προπόνηση σε γυμναστήριο ή κάποιο άλλο αθλητικό χώρο;

Σίγουρα η προπόνηση στο γυμναστήριο μπορεί να μας δώσει μεγαλύτερη ποικιλία και να καλύψει όλες μας τις αθλητικές ανάγκες όμως απ’ το να περιορίσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, είναι προτιμότερο να τροποποιήσουμε το προπονητικό μας πλάνο σε αυτό του σπιτιού.

Stay home, stay fit by Royal Fit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ