ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας: Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πολύ πάνω από το 2%

 

Βέβαιος ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πολύ πάνω από 2% είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για μια δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, καθώς τα μέτρα που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θωρακίζουν την αγορά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές και έτσι θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό».

Η αγορά θωρακίζεται από τα μέτρα – «Δεν είναι κάτι τρομερό να τα τηρήσουμε»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα για είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test, ο Στέλιος Πέτσας θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που όλα ήταν κλειστά ή με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν «πλάτη» καθώς τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.

Βίντεο – Στ. Πέτσας Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι το εμβόλιο

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Πέτσας και δήλωσε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

«Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν» ημερομηνία λήξης και αυτές», πρόσθεσε.

Δεν είναι ζήτημα διχασμού η άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος

Σε ό,τι αφορά την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εφαρμόζονται μέτρα όπως η τήρηση των αποστάσεων αλλά και η υποχρέωση για rapid test δύο φορές την εβδομάδα στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το να ασκεί κάποιος τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις είναι βασικό ατομικό και συνταγματικό δικαίωμα και όχι ζήτημα διχασμού ενώ υπάρχει και το πρακτικό σκέλος, ότι δεν μπορεί να επιτηρηθεί η εφαρμογή του μέτρου.

Βίντεο – Στ. Πέτσας: Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση

«Είναι θέμα πρακτικά ανεφάρμοστο στην Εκκλησία» τόνισε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι στα πανεπιστήμια, στα εμπορικά καταστήματα, στα κέντρα διασκέδασης, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών και ταυτοποίησης των κατόχων τους.

Το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να εμβολιαστούν όλοι αφήνοντας πίσω τους τις σειρήνες του ανορθολογισμού.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είτε ψαρεύει σε θολά νερά είτε προσπαθεί να δημιουργήσει διχασμό και πως συνήθως στρέφεται κατά της εκκλησίας, μια πορεία που η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει καθώς πιστεύει στην ενότητα.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ