ΔΙΑΦΟΡΑ

Στην αντεπίθεση περνά η Ρούλα Πισπιρίγκου με δύο εξώδικα – Τι ζητά να μάθει μέσα από τη φυλακη και η δήλωση του δικηγόρου Ζάρδα (video)

 

Στην αντεπίθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως έκανε γνωστό το δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σύμφωνα με τη Γιώτα Κηπουρού στο T-live, η 33χρονη έστειλε το πρώτο εξώδικο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον επικεφαλής των τοξικολογικών εργαστηρίων κ. Νίκου Ράϊκο (ήταν εκείνος που έκανε τις επαναληπτικές τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα), στο οποίο ζητά να μάθει πότε και με ποιον τρόπο εστάλη στο εργαστήριο το δείγμα ούρων, πότε έγινε η εξέταση και γιατί δεν υπάρχει αντίγραφο των εξετάσεων μέσα στη δικογραφία.

Το δεύτερο εξώδικο που απέστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και ζητά να μάθει αν έχουν κρατηθεί υπόλοιπα δείγματος αίματος και ούρων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τι δηλώνει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή

Μιλώντας στον Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει: «Είναι δυνατόν να με κατηγορήσουν δύο χρόνια μετά και ότι σκότωσα τη Μαλένα και τη μπέμπα; Δεν μπορώ να πιστέψω όσα ακούω στα κανάλια. Είμαι αθώα και είμαι σίγουρη και στο τέλος είμαι σίγουρη ότι θα αποδειχθεί».

Η τοποθέτηση του κ. Ζάρδα

Στο T-live μίλησε και ο ένας εκ των δικηγόρων της 33χρονης κατηγορουμένης, κ. Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο οποίος εξέφρασε την άποψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις τελευταίες εξελίξεις. «Η θέση της κατηγορουμένης είναι από την αρχή σαφής. Πιστεύει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε ιατρικό λάθος» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάρδας.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι ιστοπαθολόγοι γνώριζαν για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας και δεν ενημέρωσαν κανέναν;

«Μπορεί υπεύθυνοι εξετάσεων στις σωρούς της Μαλένας και της Ιρίδας να είχαν αντιληφθεί ότι τα δύο άτυχα κορίτσια είχαν δολοφονηθεί και δεν ανέφεραν τίποτα ώστε να αποτρέψουν τον θάνατο και του τρίτου κοριτσιού; Όπως κι ακόμα να βοηθήσουν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που ερευνούσαν το τελευταίο εξάμηνο την δραματική υπόθεση με όλα τα στοιχεία των φακέλων να υπερ-δημοσιοποιούνται;

Είναι δυνατόν κρατικοί λειτουργοί να έχουν εντοπίσει στοιχεία εγκληματικής ενέργειας –με ασφυξία – σε βάρος δύο μικρών παιδιών και να μην έχουν ενδιαφερθεί αν οι αστυνομικές κι οι δικαστικές αρχές τελικώς εντόπισαν τους ενόχους, άσκησαν διώξεις και τι τελικώς απέγινε με την πορεία της υπόθεσης για την οποία συνέταξαν πραγματογνωμοσύνη; Οι κρατικοί λειτουργοί που πληρώνει το δημόσιο είναι «περαστικοί αυτόπτες μάρτυρες» που βλέπουν μία εγκληματική ενέργεια και μάλιστα μικρών παιδιών και… ξεμακραίνουν γιατί δεν θέλουν να μπλέξουν ή γιατί δεν τους το επιβάλλει κάποιο τυπικό καθήκον; Κι όλα αυτά όταν οι ιατροδικαστές, ιστοπαθολόγοι κλπ είναι μια μικρή ομάδα πραγματογνωμόνων που έχουν συνεχή συνεργασία κλπ».

Τα σημαντικά αυτά ερωτήματα εγείρονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και νομικούς, μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις των υπευθύνων εργαστηρίων ιστοπαθολογίας στην Αθήνα και στα Ιώαννινα ή νομικών τους εκπροσώπων (σ.σ έναν εξ αυτών εκπροσωπεί ο δικηγόρος Αθηνών κ. Ιωάννης Ματζουράνης) που είχαν συντάξει τα δύο πρώτα πορίσματα για τον θάνατο της 3,5χρονών Μαλένας το 2019 και της επτά μηνών Ίριδας.

Δηλαδή των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα που έχασαν πρώτα την ζωή τους. Προκαλώντας νέα σύγχυση στη τραγική αυτή υπόθεση ενισχύοντας την εικόνα όχι μόνο για λάθη και παραλείψεις αλλά και για εκ των υστέρων επανατοποθετήσεις ή και μεταστροφές με άλλες στοχεύσεις εν όψει και της έρευνας που έχει ζητηθεί για λάθη στις τεχνικές μελέτες για τους θανάτους των κοριτσιών.

Οι εν λόγω ιστοπαθολόγοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδοσης του πορίσματος των ιατροδικαστών κ.κ Ν. Καρακούκη και Ν. Καλογριά όπου προσδιοριζόταν ως αιτία θανάτου των δύο άτυχων κοριτσιών η ασφυξία δια απόφραξης των αεροφόρων οδών, φαίνεται να υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα ότι κι εκείνοι είχαν καταλήξει από την αρχή στο ίδιο συμπέρασμα.

Συμπληρώνοντας ότι οι ιατροδικαστές που εξέδωσαν το τελικό πόρισμα, (αποδίδοντας τον θανατο της Μαλένας σε «ηπατική ανεπάρκεια» και τον θάνατο της Ίριδας σε «αγενεσία φλεβοκόμβου», μη δηλαδή ύπαρξης εκ γενετής του φυσικού βηματοδότη της καρδιάς) δεν συνεκτίμησαν και «ερμήνευσαν» σωστά τα ευρήματα τους.

Σε αναφορές των ιστοπαθολόγων που εγείρουν –σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ – το ζήτημα «αν είναι ειλικρινείς τώρα με μοιραία και περίεργη καθυστέρηση ή αν επιχειρούν να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές απόψεις τους με βάση το νεώτερο πόρισμα των ιατροδικαστών».

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ