ΕΛΛΑΔΑ

Στην εντατική με κορωνοϊό ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

 

Στην εντατική του νοσοκομείου “Σωτηρία” νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τις τελευταίες 13 ημέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της οικογένειας του, ο γνωστός νομικός και πολιτικός, Νίκος Κωνσταντόπουλος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία, λόγω λοίμωξης από κορονοϊό και σοβαρών επιπλοκών που οδήγησαν σε εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία και υποβολή του σε κατεπείγοντα εμβολισμό. Την ίδια στιγμή, συναγερμό κρούει ο καθηγητής Τζανάκης για τα κρούσματα του ιού στα παιδιά.

Στην εντατική με κορωνοϊό ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

 

Αναλυτικά, η οικογένεια του Νίκου Κωνσταντόπουλου αναφέρει: “Στην ΜΕΘ ΠΠ του Νοσοκομείου Σωτηρία νοσηλεύεται τις τελευταίες 13 μέρες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, λόγω λοίμωξης από Κορονοϊό και σοβαρών επιπλοκών που οδήγησαν σε εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία και υποβολή του σε κατεπείγοντα εμβολισμό. Ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού έδωσε μια γενναία μάχη για τη ζωή του και ήδη βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του και οι στενοί του συνεργάτες, ενώ η υγεία του παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Κλινικής, προς το οποίο η οικογένεια εκφράζει την βαθιά ευγνωμοσύνη της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας συμπαρίστανται καθώς και όσους ήδη έσπευσαν να δώσουν αίμα. Η αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Σωτηρία γίνεται 8.30-2 Δευτέρα με Παρασκευή”.

Κορωνοϊός: 55.917 κρούσματα και 115 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα (7-13/11)

Μειώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα (7/11 – 13/11), σύμφωνα με τη σημερινή (15/11) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης της επιδημιολογικής πορείας του Sars-Cov-2 στη χώρα μας.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 55.917 κρούσματα κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 26% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.306.482 εκ των οποίων 52.1% γυναίκες.

Κορωνοϊός: 55.917 κρούσματα και 115 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα (7-13/11)

Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη εβδομάδα ήταν 1.292 ασθενείς και αυτοί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 81. Οι θάνατοι που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς ανέρχονται στους 115.

Η κατανομή των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: 55.917 κρούσματα και 115 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα (7-13/11)

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ