ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Κω ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Μια ολιγόλεπτη στάση στην Κω έκανε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την Κύπρο και συγκεκριμένα την Λευκωσία όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Άγκυρας κ. Ιερεμίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, ο Ιμάμης Κω κ. Ιρφάν Τράμπα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και πιστοί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά από 400 χρόνια στη Κύπρο

Σημειώνεται ότι η κάθοδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κύπρο θεωρείται ιστορική και με πολυσήμαντα μηνύματα, 400 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί.

Τόσο λόγω της άφιξης του Οικουμενικού Πατριάρχη όσο και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλων επισήμων για να παραστούν στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ από την Αστυνομία, η οποία ετοίμασε ειδικό σχέδιο δράσης και λειτουργεί Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων, λαμβάνει μέτρα τροχαίας και μέτρα ασφαλείας, ενώ σε διάφορα σημεία θα γίνει χρήση τεχνολογικών μέσων.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε στις 10:45 στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας με ναυλωμένο τζετ από Κωνσταντινούπολη μέσω της Κω και μετέβη στη Λευκωσία όπου προΐσταται της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β, που θα τελείται στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Γεώργιος Χριστοδούλου και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Φωτογραφία: Ν.Παπαχρήστου. Οικουμενικό Πατριαρχείο / Πηγή: protothema.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ