ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

 

Συγκέντρωση Στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν οι εργαζόμενοι  στα ξενοδοχεία

διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 22 Μαΐου και ώρα 17:00 οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση .

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για την τύχη όσων δουλέψουν φέτος θα δουλέψουν στα ξενοδοχεία αλλά και για εκείνους που θα μείνουν χωρίς δουλειά και ζητούν από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης  του κλάδου.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό στη οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τώρα ξεκινάνε όλα…..

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εξαγγείλανε τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη μας, στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης για την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και στη Ρόδο την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020.

Παράλληλα δηλώνουμε τη στήριξη μας σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο μέλος μας προς αυτή την κατεύθυνση, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας τις επόμενες μέρες.

Το ΕΚΡ

Το θέμα αυτό  έχει απασχολήσει και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.Κύριο μέλημα της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ. είναι να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις ώστε σε πρώτη φάση να εξασφαλιστεί η εργασία των συναδέλφων με πλήρη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και της εργασιακής νομοθεσίας.

Σε περίπτωση που αυτό είναι ανέφικτο ζητούμε:

  • Επίδομα ανεργίας στο ύψος του μισθού που θα λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος, εάν δούλευε κανονικά και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.
  • Εξασφάλιση του δικαιώματος επαναπρόσληψης για την επόμενη σεζόν.
  • Να μην υπάρξει για το 2020 ποσοστό μετακινούμενων μαθητών από άλλες χώρες ώστε να εξασφαλισθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό η απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Επιπλέον ζητούμε:

-Για όσους εργαζόμενους καταφέρουν να εργασθούν φέτος να μην υπάρχει όριο ή βάση για

την ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας.

-Κατάργηση των απολύσεων

-Πάγωμα δανείων πλειστηριασμών.

-Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και την περίοδο αυτή πλήττονται.

 

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ