ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στοίχημα “Ελευθερία”: Σε αναμονή οι Βρετανοί για τις ανακοινώσεις περί άρσης καραντίνας για πορτοκαλί προορισμούς

Εκατομμύρια Βρετανοί ταξιδιώτες περιμένουν τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις στις οποίες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για ταξίδια χωρίς καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες.

Η αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή στις 19 Ιουλίου, όπως αναμένεται να επιβεβαιώσει ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, και θα δώσει τη δυνατότητα στους Βρετανούς να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, σε πορτοκαλί προορισμούς, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί βρίσκονται προς το παρόν στο «πορτοκαλί», πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται καραντίνα καθώς και τεστ PCR για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει το κόστος τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς. Παραμένει υποχρεωτικό τεστ PCR που πρέπει να γίνει τη δεύτερη ημέρα της επιστροφής τους, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους. Τα παιδιά εξαιρούνται από την καραντίνα, όμως οι γονείς θα χρειαστεί να καταβάλλουν το κόστος για τα τεστ τους τη δεύτερη ημέρα της επιστροφής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ