ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Σχέδιο «Ακρίτας» κατά «όσων εργαλειοποιούν ανθρώπους»

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στέλνοντας μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας «σε αυτούς που δυστυχώς επιμένουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους» και μίλησε για την «προάσπιση των συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου και της ανθρώπινης ζωής».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Νομό Έβρου προκειμένου να ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη φύλαξη των συνόρων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη στις Φέρες όπου παρελήφθησαν πέντε θωρακισμένα οχήματα, 2.800 κυβικών, μεικτού βάρους 4,6 τόνων, διαμορφωμένα για επιχειρήσεις σε δύσβατο έδαφος.

Από τον Πόρο όπου τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο «Ακρίτας» το οποίο όπως είπε «περιλαμβάνει άμεσα μέτρα και προτεραιότητες που αφορούν την επέκταση του φράχτη με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ στο σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο έως 140 χλμ., την ενίσχυση των αστυνομικών μας, την ενίσχυση των συνοριοφυλάκων μας, 250 προσλήψεις, ενίσχυση της εκπαίδευσής τους, διεθνή δράση ενημέρωσης όλων των συμμάχων μας και των Ευρωπαίων πολιτών για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται εδώ».

Παράλληλα «το σχέδιο “Ακρίτας” αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε αυτούς που δυστυχώς επιμένουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους οι οποίοι προωθούνται συστηματικά από λαθρεμπόρους της ελπίδας, παράνομους διακινητές που καθημερινά εγκληματούν στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τη γειτονική Τουρκία με την ανοχή αν όχι με την άμεση συνέργεια της γειτονικής χώρας.

Θέλουμε ακόμα σήμερα να στείλουμε εδώ από τον Έβρο ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των Ελλήνων. Είμαστε απολύτως ενωμένοι, απολύτως αποφασισμένοι όλοι οι Έλληνες, όλες οι Ελληνίδες να προασπίζουμε τα σύνορά μας, το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή».

«Ιδιαίτερα αυξημένη πίεση το μήνα Αύγουστο»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε εκ νέου στην «ιδιαίτερα αυξημένη πίεση το μήνα Αύγουστο» διαβεβαιώνοντας για τη συνέχιση της στήριξης του έργου της ελληνικής αστυνομίας στη φύλαξη των συνόρων.

«Το σχέδιο “Ακρίτας” περιέχει μία σειρά εναλλακτικά σενάρια με τα οποία σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία σε πλήρη συντονισμό με τον Ελληνικό Στρατό ανταποκρίνεται σε οποιασδήποτε μορφής πίεση παράνομων μεταναστών υπάρχει στα σύνορά μας.

Η πίεση αυτή τον μήνα Αύγουστο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και προσέγγιζε, αν δεν ξεπερνούσε, τα όρια της πιο δύσκολης εποχής ως τώρα που ήταν ο Μάρτιος του 2020 οπότε όλοι θυμόμαστε την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν εδώ οι εξελίξεις και τα γεγονότα.

Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τον Ελληνικό Στρατό κάνει με άριστο τρόπο τη δουλειά της και δεν πρέπει να έχει κανείς καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα την στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί σε αυτό το σύγχρονο και κρίσιμο καθήκον της ασφάλειας των συνόρων μας».

newsit

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ