ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στον υφυπουργό Υγείας την Τετάρτη η ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς

 

Στον υφυπουργό Υγείας κ. Β Κοντοζαμάνη θα φθάσει το θέμα που αφορά την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου Ρόδου με γιατρούς.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει  και την  εμπλοκή ως προς την κάλυψη των εφημεριών  στο νοσοκομείο από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας.

«Είχα συναντήσεις και με τους γιατρούς που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί . Εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να αποδυναμωθούν τα κέντρα υγείας από ιατρικό προσωπικό», τόνισε ο κ. Γιάννης Παππάς.

Να σημειωθεί πως στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο κ. Γιάννης Παππάς είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη για το θέμα αυτό.

Με τον κ, Ρουμάνη συζητήσαμε για το  πρόβλημα που υπάρχει  στο νοσοκομείο Ρόδου. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική .Βάση διαδικασίας επιτρέπεται  να  μετακινούνται γιατροί από τα Κέντρα  Υγείας για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία.

«Να θωρακίσουμε πρέπει τα νοσοκομεία μας  και να ενισχύσουμε τα ΤΕΠ. Δεν ζητάμε κάτι το εξωπραγματικό  αλλά  δύο εφημερίες το μήνα . Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θωρακίσουμε τα νοσηλευτικά ιδρύματα στα νησιά μας», είπε ο κ.Παππάς.

Στο θέμα αυτό μεγάλη παρέμβαση έχει γίνει από τη διοίκηση του Συλλόγου  Νοσοκομειακών Γιατρών . Και ο διοικητής του Νοσοκομείου  ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης έχει δηλώσει πως  είναι υποχρεωτικό για τους γιατρούς να κάνουν εφημερίες  στο νοσοκομείο.

Ενημέρωση για το θέμα αυτό θα έχει και ο υπουργός Υγείας.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ