ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ «Μέσα στον Φεβρουάριο θα λειτουργήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής και ο παιδικός σταθμός Ιαλυσού»

Για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέσα στη διετία από την ανάληψη καθηκόντων της δημοτικής αρχής στα σχολικά κτήρια σε όλο το νησί της Ρόδου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στράτος Καρίκης.

Ο ίδιος εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των παρεμβάσεων:

«Στα σχολικά κτήρια, εδώ και δύο χρόνια, έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά. Δεν μπορεί να συγκριθεί αυτή η διετία με καμία άλλη δημοτική θητεία. Στα θέματα αυτά της Παιδείας, όλοι προσπάθησαν, αλλά το μέγεθος των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στα σχολεία μας δεν έχει προηγούμενο. Έχουμε ξεπεράσει τα 140 μικρά έργα ενώ τρέχουν μεγάλες εργολαβίες σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι παιδικοί σταθμοί στον οδό Τσιγάντε, στο Φαληράκι και στ’ Αφάντου ενώ συνεχίζουμε σε οχτώ, συνολικά. Την ίδια ώρα, θα τρέξουν και τα έργα που θα γίνουν με ΣΔΙΤ (μέσα στο 2022 – 2023) ενώ λύνουμε τα προβλήματα ανά σχολείο.

Έχουμε την καλή διάθεση να δίνουμε λύσεις και να κάνουμε παρεμβάσεις στα κτήρια –τα οποία, δυστυχώς είναι παλαιά.

Να σημειώσω ότι και σε πανελλαδικό επίπεδο στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έγινε αντικείμενο συζήτησης, ο τρόπος που ο Δήμος Ρόδου αντιμετωπίζει την καθαριότητα στα σχολεία. Το άριστο αυτό αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα συντονισμού ενεργειών και προγραμματισμού. Είμαι επίσης πολύ ικανοποιημένος καθώς ο Δήμαρχος αποδέχτηκε την πρότασή μου, να χρηματοδοτήσουμε και να διαθέσουμε όσα χρήματα χρειάζονται τα σχολεία για να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι μετατρέψαμε τις 189 συμβάσεις των καθαριστριών σε πλήρες ωράριο ενώ υπάρχει και σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για να ενισχύουμε το έργο. Αυτό θα συνεχιστεί καθώς ο τομέας αυτός, της Παιδείας, λειτουργεί ομαλά και έχουμε πετύχει πολλά». 

Όπως διαβεβαίωσε, μέσα στον Φεβρουάριο του 2022 θα λειτουργήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής αλλά και ο παιδικός σταθμός Ιαλυσού:

«Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε κι έχουμε την καλή θέληση να το κάνουμε. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τις ετοιμασίες μέσα στον Φεβρουάριο του 2022 θα λειτουργήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής αλλά και ο παιδικός σταθμός Ιαλυσού. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά» είπε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ