LIFESTYLE

Survivor: Σπάνιες φωτογραφίες – Τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες;

Οι κάμεραμαν πάνω σε στρώματα θαλάσσης και σε ειδικές κατασκευές για να τραβούν πλάνα από όλες τις οπτικές γωνίες.

Πολύς ντόρος και σχολιασμός πέφτει κυρίως για πράγματα που γίνονται μπροστά στις κάμερες του Survivorκαι βλέπουμε σαν τηλεθεατές από το σαλόνι του σπιτιού μας. Βέβαια, είναι κι άλλα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι, όπως αυτό με τον Τζέιμς και τον Ντάφυ που σας αποκαλύψαμε σήμερα, αλλά τέλος πάντων…

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες; Στα σημεία που δεν βλέπουμε ποτέ; Και δεν μιλάμε για παρασκηνιακούς καυγάδες κλπ, αλλά για το πως η παραγωγή καταφέρνει και έχει στην διάθεσή της είτε κοντινά είτε μακρινά πλάνα, είτε από πάνω είτε από κάτω είτε από αριστερά είτε από δεξιά.

Στην παραγωγή του Survivor, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι για να έχουμε εμείς και να βλέπουμε αυτό που βλέπουμε.

Το Youweekly.gr σας εξασφάλισε φωτογραφίες που έχουν απαθανατιστεί για να δείτε λίγο πως… λειτουργεί το πράγμα!

Φωτογραφίες πίσω από τις κάμερες του Survivor

 

Survivor παραγωγή
Survivor πίσω από τις κάμερες

 

10 πράγματα που δεν ήξερες για το Survivor

  1. Ενώ κάθεστε στο σπίτι και βλέπετε την εκπομπή, σας δίνεται η αίσθηση πως τα μέλη των ομάδων μπορούν να αλωνίσουν στην περιοχή τους και να περιπλανηθούν οπουδήποτε! Η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Οι παίκτες είναι πολύ απομονωμένοι και πρέπει να παραμείνουν εντός συγκεκριμένων περιοχών.
  2. Οι γιατροί είναι πάντα παρόντες. Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν ψυχολόγοι που είναι έτοιμοι να ασχοληθούν επισταμένα με την ψυχική υγεία των διαγωνιζομένων.
  3. Τα παιχνίδια έχουν από πίσω… ώρες προπόνησης! Μπορεί να φαίνεται πως κάποιος τους τα εξηγεί (σε εμάς τώρα ο Γιώργος Λιάνος) όμως οι παίκτες έχουν περάσει κάμποση ώρα δοκιμάζοντας στρατηγικές για να βγάλουν καλύτερο χρόνο από τον αντίπαλο, βλέποντας πού να βάλουν το πόδι και το χέρι τους έτσι ώστε να γλιτώσουν κακοτοπιές.
  4. Το κόλπο είναι να φανεί ότι όλα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλα έχουν σχεδιαστεί με την παραμικρή λεπτομέρεια. Και όταν πρόκειται για σχεδιασμό λεπτομερειών, δεν υπάρχουν πολλές παραγωγές που να το κάνουν καλύτερα από αυτή του Survivor, παγκοσμίως.
  5. Οι διαγωνιζόμενοι του Survivor παρακολουθούνται και καταγράφονται όλη την ημέρα, 24 – 7, και δεν είναι ποτέ μόνοι. Ποτέ. Ακόμη και τη νύχτα! Το πλήρωμα εργάζεται σε βάρδιες, τσεκάροντας τους διαγωνιζόμενους συνεχώς, ακόμα και όταν κοιμούνται.
  6. Μπορεί οι παίκτες να πεινάνε, όμως καμιά φορά τρώνε κρυφά! Έχει διαπιστωθεί στα ξένα Survivor, πως πάντα, κάποιος παίκτης θα βρει τρόπο να… κλέψει φαί από το συνεργείο! Οι διαγωνιζόμενοι εχουν ενημερωθεί από πριν για τα ψάρια της περιοχής και ποια πρέπει να αποφεύγουν όταν ψαρεύουν.
  7. Υπάρχει χημική τουαλέτα και κουτί πρώτων βοηθειών, όπως και κάποια απαραίτητα πράγματα για την υγιεινή τους. Επίσης έχουν κάνει ειδική συμφωνία για να έχουν μαζί τους μόνο ένα αντικείμενο – αυτό που στην Αμερική το αποκαλούν «luxury item».
  8. Δεν κάνουν μπάνιο για καιρό. Για πολύ καιρό. Eκτός φυσικά αν δοθεί από την παραγωγή το ελεύθερο, μετά από μια πετυχημένη δοκιμασία, σαν «χάρη».
  9. Το συμβούλιο φαίνεται διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια, και τόσο γρήγορο! Οι παίκτες μιλούν, λένε κάποια πράγματα μεταξύ τους, καμιά φορά μαλώνουν και έπειτα άλλοτε παίζουν άλλοτε λύνουν προβλήματα. Αυτό που φαίνεται να διαρκεί μόλις δύο λεπτά παίρνει πραγματικά οπουδήποτε από 45 έως 90 λεπτά.
  10. Ακόμη και αν οι παίκτες φέρουν τα δικά τους ρούχα στο νησί, δεν σημαίνει ότι μπορούν να φορέσουν ό, τι θέλουν. Οι παραγωγοί αποφασίζουν τι φορούν.