ΔΙΑΦΟΡΑ

Survivor: Το φάουλ στην ψηφοφορία που συνιστά τη μεγαλύτερη αδικία

Το παιχνίδι υποτίθεται ότι πρέπει να είναι επί ίσοις όροις, αλλά στο Survivor δεν ισχύει.

Από την ημέρα που αποχώρησε η Ελευθερία Ελευθερίου, το Survivor δεν έχει ξαναδεί γυναίκα υποψήφια. Μιλάμε για σχεδόν ένα μήνα πλέον και δεδομένου ότι κάθε ομάδα έχει 4 άντρες, είναι πάνω κάτω γνωστοί οι υποψήφιοι, πριν ψηφιστούν.

Τρανό παράδειγμα αυτή η εβδομάδα. Ήταν δεδομένο πως αν έχαναν ένα ματς οι Μπλε και μετά στην ασυλία δεν κέρδιζαν ο Τζέιμς και ο Μπάρτζης, θα έβγαιναν σίγουρα υποψήφιοι. Όπως και έγινε. Τώρα δε που έχασαν και τη δεύτερη ασυλία, δεν υπήρχε καν λόγος να γίνει ψηφοφορία, αφού ο Κόρομι είχε την ασυλία, άρα θα έδινε ή τον Παύλο ή τον Μπάρτζη και ένας απ΄αυτούς τους δύο θα ψηφιζόταν από τη Μπλε Ομάδα αναγκαστικά.

Να το δούμε κι από την πλευρά των Κόκκινων; Αν χάσουν μια ασυλία και μετά στην ατομική ασυλία δεν κερδίσει ο Τριαντάφυλλος ή ο Ασημακόπουλος, που είναι το πιο πιθανό, τότε αυτοί θα είναι και οι δύο υποψήφιοι, γιατί ποιος θα ψηφίσει τον Σάκη ή τον Ηλία, όταν στην Κόκκινη Ομάδα δεν υπάρχει μαύρο πρόβατο και ψηφίζουν όλοι με αγωνιστικά κριτήρια;

Βλέπουμε λοιπόν πως αυτός ο κανόνας των 2 γυναικών που αποτρέπει την πιθανότητα να είναι υποψήφια κάποια από τις 4 γυναίκες, είναι αχρείαστος, στα όρια της τηλεοπτικής μπαρούφας.

Για ποιο λόγο να σκιστούν η Ελένη ή η Μαριαλένα, είτε στο ομαδικό αγώνισμα, είτε στην ατομική ασυλία, εφόσον ξέρουν ότι δε θα πάθουν τίποτα; Ειδικά η Μαριαλένα, που βρίσκεται 5 μήνες, κουβαλάει τρομερή κούραση και δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με κανέναν στη Μπλε Ομάδα, όσο κι αν το θέλει συνειδητά, ασυνείδητα δεν θα κάνει το κάτι παραπάνω. Κι ας μην ξεχνάμε ότι εμείς βλέπουμε μια μονταρισμένη εικόνα. Δε θα ήταν απίθανο κάποια από τις κοπέλες να κατεβάζει ταχύτητες για να αντέξει σωματικά…

Φυσικά το σημαντικότερο είναι πως αλλοιώνεται η έννοια του παιχνιδιού. Το παιχνίδι πρέπει να παίζεται επί ίσοις όροις και να είναι δίκαιο. Πώς να υπάρξει δικαιοσύνη όμως όταν 4 από τους 12 παίκτες είναι…untouchables.

Πρόκειται πραγματικά για έναν άδικο κανόνα που ακόμα κι αν εξηγείται στη λογική των ματσαρισμάτων στην πράξη αποδεικνύεται προβληματικός. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι εξαιτίας του αποχωρούν παίκτες δυνατοί αγωνιστικά και αγαπητοί στο κοινό μόνο και μόνο επειδή κάποιοι άλλοι έχουν ασυλία, κάτι μήνες τώρα.

Θα πει κάποιος ότι αν για παράδειγμα οι μπλε έμεναν χωρίς γυναίκες τι θα έκαναν τα κορίτσια των κόκκινων; Εύλογο το ερώτημα, αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι ως προς την αδικία του κανονισμού. Στην τελική ας γινόταν πιο γρήγορα ατομικό το παιχνίδι, αν και η πιο απλή λύση θα ήταν να παίζουν κανονικά αντίπαλοι άντρες με γυναίκες. Δηλαδή εσείς πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι η Μαριαλένα για παράδειγμα θα δυσκολευόταν απέναντι στον Παπαντάφι; Σοβαρά τώρα;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ