ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγχαρητήρια επιστολή από την Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου στην Ελλάδα Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη.  

Ο Δήμος Χάλκης με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρέλαβε συγχαρητήρια επιστολή για την βράβευση του στα smart city awards με gold βραβείο στην κατηγορία Κλιματική Αλλαγή Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο νησί και για την μετατροπή του νησιού σε 1ο GR- Eco Island της Ελλάδας, από την Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου στην Ελλάδα.

Το νησί της Χάλκης και οι άνθρωποι του αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα  ότι οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταβολές που συντελούνται στον ενεργειακό τομέα και οι οποίες σηματοδοτούνται από την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και κατ’ επέκταση από τη μεταβολή του μίγματος καυσίμων και τεχνολογιών, βρίσκουν το νησί καλά προετοιμασμένο. Οι επιταγές της  Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγούν σε έντονες τάσεις, οι οποίες εντάσσονται σε μια σταθερή προοπτική μετάβασης προς μία ανταγωνιστική οικονομία χαμηλού άνθρακα. Κύριος άξονας της ενεργειακής αυτής μετάβασης αποτελεί η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας οι οποίες στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά πλούσιες. Γίνεται σαφές ότι στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναζητήσει ο κάθε τόπος της Ελλάδας το στίγμα της δικής του ενεργειακής πολιτικής στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών. Το νησί της Χάλκης ήδη το υλοποίησε με την εγκατάσταση του φωτοβολταικού πάρκου με τελικό αποδέκτη τους κατοίκους και τους επισκέπτες οι οποίοι εξ αιτίας της γεωγραφικής θέσης και των πλεονεκτιμάτων του φυσικού πλούτου του νησιού ζουν υπο ένα δημοκρατικά ενεργειακό καθεστώς.

Ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου στην Ελλάδα για την ένθερμη υποστήριξή της και την διάθεση συνεργασίας στο οραματικό αειφορικό έργο του νησιού της Χάλκης.

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ