ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Κατταβιάς από το Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τελευταία συνεδρίασή του, συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Κατταβιάς σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου αντί μόνιμου, καθώς και τη μη χρήση του κριτηρίου της εντοπιότητας όπως ήταν εξ αρχής δέσμευσή της, ως αντισταθμιστικό όφελος.

Με την επιλογή της να προσλαμβάνει συμβασιούχους, με λιγότερα δικαιώματα καταδικάζει τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα και την ανεργία αφού μετά το τέλος της σύμβασής τους, θα απολυθούν.     Κριτήριο ιδιαίτερα και λόγω του αντισταθμιστικού οφέλους θα έπρεπε να είναι οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όπως η εξασφάλιση εργασίας στο ντόπιο πληθυσμό με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς αλλά και η εξασφάλιση φθηνού ρεύματος για όλους. Η ένταξη της ενέργειας στο χρηματιστήριο αποκαλούμενη ως “απελευθέρωση της ενέργειας” και η πράσινη ανάπτυξη έδειξαν ήδη πως μόνο φιλικές προς τον καταναλωτή και προς το περιβάλλον δεν είναι.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ τόσο ως προς το αίτημα τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όσο και ως προς το να ισχύσει το κριτήριο εντοπιότητας στις νέες μόνιμες προσλήψεις.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ