ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του νοσοκομείου της Κω

Συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου της Κω πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω, το Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω, η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ο Σύλλογος Γυναικών,ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω.

Διεκδικούν:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και του Κέντρων Υγείας του συγκροτήματος, όπως

Πνευμονολόγος για την Κω, παιδίατρος για Κάλυμνο .Να καλυφθούν οι πολλές χρόνιες ελλείψεις στο ΚΥ της Πάτμου που καλύπτει τα μικρότερα γειτονικά νησιά.

ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.

Να δημιουργηθεί τώρα εξοπλισμένο στελεχωμένο ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στα hotspotσε Κω και Λέρο και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης

Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών με επίταξη πλοίων αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ