ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τα κρούσματα στα γηροκομεία – Τεστ για όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από διακοπές

“Οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται” είπε ξεκάθαρα ο Υπουργός Υγείας, μετά τα δύο γηροκομεία της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες ημέρες έγιναν “πηγή” κορονοϊού με δεκάδες κρούσματα ενώ ήδη μετράμε τους πρώτους νεκρούς…

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι 22 κρούσματα κορονοϊού “γεννήθηκαν” στο γηροκομείο στον Εύοσμο, όταν μία ηλικιωμένη που μένει εκεί, βγήκε έξω για εξετάσεις -προφανώς κόλλησε κορονοϊό- και επέστρεψε στο γηροκομείο.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, σε άλλο γηροκομείο, στο Ασβεστοχώρι, αποκαλύφθηκαν πάνω από 30 κρούσματα του ιού. Όπως είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας που πήγε ο ίδιος στο σημείο, οι άτυχοι ηλικιωμένοι σε εκείνη την περίπτωση, είχαν κολλήσει από εργαζόμενο στο γηροκομείο, ο οποίος με τη σειρά του είχε κολλήσει τον φονικό ιό από το παιδί του που είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Μετά από όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στις προνοιακές δομές.

«Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται. Είχαμε συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου» όπως ανακοίνωσε.

«Οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορονοϊό».

Πηγή: skaiΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ