ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναγερμός σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα – Δεκάδες υγειονομικοί σε καραντίνα μετά από επαφή με ασυμπτωματικούς ασθενείς με κορονοϊό

 

Δυο ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ και ένας στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας είχαν εισαχθεί για άλλο λόγο στα νοσοκομεία και τελικά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Συναγερμός σήμανε στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρας όταν διαπιστώθηκε πως ασθενείς που είχαν εισαχθεί για άλλο λόγο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Αποτέλεσμα όλο το υγειονομικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί τους να υποβληθεί σε τεστ.

Στο ΑΧΕΠΑ, απολυμάνθηκε ο χώρος και περίπου 40 υγειονομικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για Covid-19 αλλά δεν μπήκαν σε καραντίνα.

Ο συναγερμός στην Θεσσαλονίκη σήμανε όταν υποβλήθηκαν σε τεστ μια 70χρονη και ένας 81χρονος.

Η 70χρονη δεν είχε καθόλου συμπτώματα και προτού υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, της έγινε τεστ, και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο 81χρονος παρουσίασε ελαφρά συμπτωματολογία, και του έγιναν δύο τεστ.

Το πρώτο βγήκε αρνητικό και το δεύτερο θετικό.

Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας, την περασμένη Κυριακή ασθενής μεταφέρθηκε άνδρας μετά από απόπειρα αυτοκτονίας σε κακή κατάσταση. Έγινε διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΑΦ. Του ελήφθη δείγμα και την επόμενη ημέρα που βγήκε το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι ήταν θετικός.

Έτσι, 7 νοσηλευτές και 6 γιατροί μπήκαν σε καραντίνα.

Aπό newsit.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ