ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις στην Περιφέρεια για την λειτουργία των Σφαγείων την περίοδο του Πάσχα

 

Ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη με θέμα συζήτησης την λειτουργία των Σφαγείων για την περίοδο του Πάσχα και την επάρκεια της αγοράς.

Στη συζήτηση αυτή κλήθηκαν κι έδωσαν το παρόν ο διευθυντής της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Ηλίας Οικονομίδης, ο πρόεδρος των κρεοπωλών Ρόδου Αθανάσιος Χατζηνικήτας, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γιώργος Ανδριανός και ο αντιπρόεδρος των κτηνοτρόφων Βασίλης Ανδριάς.

Μετά την όλη συζήτηση και με γνώμονα πάντα τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό, αποφασίσθηκε να ορισθούν ημέρες σφαγής των αμνοεριφίων με σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός καθώς, επίσης, και ο τρόπος διανομής τους στα κρεοπωλεία του νησιού. Με την ευκαιρία της παρουσίας των εκπροσώπων των δύο συλλόγων έγινε διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση της αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τους από τις ενέργειες της Περιφερειακής αρχής τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε απευθυνόμενος στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί σε ότι αγοράζουν και να βλέπουν εάν υπάρχει η σφραγίδα της κτηνιατρικής υπηρεσίας και προέτρεψε το καταναλωτικό κοινό να επιλέγουν τα ντόπια κρέατα όχι μόνο γιατί είναι καλύτερα, αλλά και για να στηριχθεί η δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.

Το Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ