ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου με οργανισμούς για ενημέρωση και συνεργασία

Μια παραγωγική συζήτηση έγινε μεταξύ του Πρόεδρου του ΙΝΚΑ12 για το Νότιο Αιγαίο και Γενικού Γραμματέα της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ κ. Γιώργου Ευγενικού, με την καταλυτική παρουσία του Πρόξενου της Ελλάδος  της Κομητείας Βέστρα Γκέταλαντ – Σουηδίας– ενεργού μέλος του ΙΝΚΑ12, κου  Χρήστου Κακαζούκη, της κας  Maud Öhlund  και της κας Johanna Brage της υπηρεσίας Προστασίας καταναλωτών Göteborg.

Συζητήθηκε η  συνεργασία των Οργανισμών Προστασίας Καταναλωτών της περιοχής Γκέτεμπορκ και του Ινστιτούτου Καταναλωτών Νοτίου Αιγαίου ΙΝΚΑ12 όπως και τη Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ πάνω σε διάφορα θέματα όπως:

  • Την προώθηση των οργανισμών εκατέρωθεν στις χώρες Σουηδία και Ελλάδα.
  • Την ανταλλαγή ιδεών και κοινών δράσεων.
  • Την ενημέρωση των Ελλήνων καταναλωτών που ζουν στη Σουηδία και το πώς μπορούν να απευθυνθούν στους Οργανισμούς Προστασίας Καταναλωτών της Σουηδίας για βοήθεια σχετικά με θέματα του πολίτη -καταναλωτή.

Ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου και Γ. Γραμματέας της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ τους ενημέρωσε για:

  • Τη δημιουργία ιστοσελίδας στα Σουηδικά και Αγγλικά, όπως βέβαια και στα Ελληνικά,  με περιεχόμενο την πλήρη  ενημέρωση των επισκεπτών- καταναλωτών στην Ελλάδα, για τα δικαιώματα τους όπως και τις υποχρεώσεις αυτών .
  • Τη δημιουργία εντύπου με το ίδιο concept (πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών- καταναλωτών στην Ελλάδα, για τα δικαιώματα τους όπως και τις υποχρεώσεις) που θα διανέμεται σε διάφορα επιλεγμένα ξενοδοχεία,  τουριστικά γραφεία,  αεροδρόμια,  γραφεία πληροφοριών της Ρόδου  καθώς και άλλων τουριστικών προορισμών  κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Το έντυπο θα αναρτηθεί σε διάφορα site του ΙΝΚΑ, του δήμου,   ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Κ.Α όπως και στην ιστοσελίδα του οργανισμού και του προξενείου στη Σουηδία.

Ενημερώθηκαν επίσης για την ημερίδα που πρόκειται να οργανώσει το ΙΝΚΑ 12 σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ και πολλών αρμοδίων αρχών.

στη Ρόδο με θέμα:

«Ευρωπαίος Επισκέπτης -Καταναλωτής» με τη συμβολή οργανώσεων καταναλωτών της Σουηδίας της Ελλάδος όπως και όλης της Ευρώπης.

Τέλος συζήτησαν για το επικείμενο ταξίδι στα τέλη Νοέμβρη με το Προξενείο Ελλάδος, στην πόλη Γκέτεμποργκ (Göteborg) της Σουηδίας με τη συμμετοχή ατόμων, συλλόγων και αρχών από την Ελλάδα που ασχολούνται με το περιβάλλον, σε συνεργασία  με KONSUMENT GÖTEBORG και  τις σουηδικές αρχές.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η ενημέρωση τους για το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στη Σουηδία καθώς και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση της.

Να τονίσουμε,  ότι θα λάβουν μέρος Σουηδικές εταιρείες που ασχολούνται με τη  διαχείριση απορριμμάτων οι οποίες θα παρουσιάσουν μικρή έκθεση των σχετικών εφευρέσεων τους.

Ευελπιστούμε να έχουμε μια συνάντηση με τις αρχές του Νομού Βέστρα Γκοταλαντ όπου θα ενημερωθούμε για τα σχέδια αυτών των εταιρειών, στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, της ηλεκτρικής και πράσινης ενέργειας και για την εργασία που κάνουν  στον τομέα της βιωσιμότητας.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ