ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Σ. Καρίκη με την π. Αν. Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την π. Γ.Γ Ισότητας των Φύλων

 

Την βουλευτή και πρώην Αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου και την πρώην Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κυρία Φωτεινή Κούβελα υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης.

Οι Κυρίες Φωτίου και Κούβελα, επισκέφθηκαν τη Ρόδο έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρόδου και συμμετείχαν ως εισηγήτριες στην εσπερίδα με θέμα «Η ευαλωτότητα του γυναικείου φύλου και η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στη συνάντηση με τον κ. Καρίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, παρουσία και της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για θέματα Πρωτογενούς Τομέα, Οικολογίας & Ισότητας Φύλων, κυρίας Κικής Αποστολίδη-Πάττα, της ειδικής συμβούλου σε θέματα πολιτισμού, αποδήμων και διεθνών σχέσεων, Δρ. Δέσποινας Χατζηδιάκου, και της η αν. προϊσταμένης της διεύθυνσης προγραμματισμού και οργάνωσης κυρίας Χριστίνας Καραγιάννη, αναπτύχθηκαν οι προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη.

Ο κ. Καρίκης, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του κ. Καμπουράκη ο οποίος συμμετείχε στην Έκτακτη Συνάντηση Δημάρχων που συγκάλεσε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα, δήλωσε ότι οι δράσεις που διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.Ε.Ι.) στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και έχουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο των δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών & Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών) και στην υπογραφή από το Δήμο Ρόδου του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για το Δίκτυο κατά της Έμφυλης & Ενδοοικογενειακής βίας μαζί με άλλους τοπικούς φορείς, που έχει ως στόχο τη συνεργασία για την πρόληψη και καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.

Έχοντας ενημερωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση των έμφυλων στερεότυπων και την ασκούμενη κοινωνική πολιτική, η κυρία Φωτίου κατέθεσε προτάσεις για την υιοθέτηση ειδικών κοινωνικών πολιτικών από τους ΟΤΑ στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Από την πλευρά της, η κυρία Κούβελα, σημείωσε ότι πρωτοβουλίες και δράσεις όπως αυτές που διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας αναδεικνύοντας τον Μάρτιο ως «Μήνα Γυναίκας», αφήνουν πάντα ένα σημαντικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ