ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτών

 

Με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτών, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο είχε συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέα της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών για το Νότιο Αιγαίο ΙΝΚΑ12, Γιώργος Ευγενικός.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Ευγενικός έθεσε μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους καταναλωτές, όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους πολυάριθμους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη της συνεχούς επικοινωνίας ανάμεσα στη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών όπως και με όλες τις οργανώσεις για Προστασία του Καταναλωτή με το υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου, αλλά και με τον ΕΣΚΑ (Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς) όπου ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας, ενώ προτάθηκαν νέοι τρόποι δράσης. Ένας από αυτούς θα είναι η δράση με τον ‘Μικρό Καταναλωτή’ το οποίο είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα και έχει εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόταση του κ. Ευγενικού ήταν να εφαρμοστεί και σε άλλες περιφέρειες, ξεκινώντας από το Νότιο Αιγαίο, όπου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις τοπικές κοινωνίες, θα μπορούν οι μαθητές, να έρχονται σε επαφή με την διαμόρφωση της καταναλωτικής νοοτροπίας.

Επίσης, συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα όπως βελτιώσεις στο ‘Καλάθι του Νοικοκυριού’ και ζητήθηκε η ενίσχυση στη διενέργεια ελέγχων για αισχροκέρδεια, νοθεία σε προϊόντα αλλά και στα καύσιμα και στην ενέργεια. Στην ίδια συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα για τα επιτόκια και την διευθέτηση των κόκκινων δανείων, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις λύσεις που πρέπει να γίνουν για την ανακούφιση των καταναλωτών.

Τέλος συζητήθηκε ο νέος διακανονισμός για χρέη προς το δημόσιο που αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Έλληνες  Καταναλωτές.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ