ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του νέου Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα με τον Δήμαρχο Ρόδου

 

Τον Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Δρα Ερνστ Ράιχελ, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης .

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας, καθώς ο Γερμανός Πρέσβης βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες στην Ελλάδα, συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που διέπουν την εταιρική σχέση Ελλάδας και Γερμανίας ενώ δόθηκε ξεχωριστή έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο ενθουσιασμός πολλών και διάσημων Γερμανών για την Ρόδο, στην πορεία των χρόνων, είναι παροιμιώδης. Μεταξύ αυτών και ο νέος Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Δρ Ερνστ Ράιχελ, με τον οποίο είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα στο Δημαρχείο, και να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η τουριστική συνεργασία βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας μας, καθώς η γερμανική αγορά, με τον δυναμισμό της, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ροδιακό Τουρισμό. Πεδία συνεργασίας όμως υπάρχουν και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιοτική πρωτογενής παραγωγή της Ρόδου, οι επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί μας, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο, στο οποίο βρίσκονται οι ΕλληνοΓερμανικές σχέσεις, συμφωνήσαμε να
εργαστούμε από κοινού, μεθοδικά και οργανωμένα, για να αξιοποιήσουμε υπεύθυνα και σε ένα σταθερό πλαίσιο ισοτιμίας και αμοιβαίου οφέλους, όλες τις νέες ευκαιρίες που υπάρχουν.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ