ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι βραβεύσεις φίλων του νησιού από τον Δήμο Ρόδου

 

Τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές της Ρόδου αποτελούν ως γνωστόν οι δεκάδες φίλοι και επισκέπτες της που αγαπούν το νησί, ο καθένας για τον δικό του ξεχωριστό λόγο,  όχι μόνον για τον ήλιο και τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, αλλά και για τη ροδίτικη παράδοση, τον τρόπο ζωής και κυρίως για τους κατοίκους της Ρόδου.

Θεωρούν και το αποδεικνύουν, ότι η Ρόδος είναι δικός τους τόπος, δεύτερη πατρίδα, όπως ποτέ δεν κουράζονται να λένε, την οποία  επισκέπτονται επί σειρά ετών, αρκετές φορές τον χρόνο ή ζουν εδώ μεγάλα χρονικά διαστήματα, πολλοί εξ αυτών σε δικά τους σπίτια.

Για όλους τους επισκέπτες- φίλους της Ρόδου, η  Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου έχει καθιερώσει χρόνια τώρα ένα Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων Επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, απονέμοντας τιμητικούς επαίνους και το οποίο αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής στους ανθρώπους αυτούς που θεωρούνται και είναι φίλοι του νησιού και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Η διαχρονική αυτή αγάπη των επισκεπτών για τη Ρόδο επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά κατά τις τελετές βράβευσης επαναλαμβανομένων τουριστών, που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου 2022στα γραφεία της Διεύθυνσης Τουρισμού.

Στην πρώτη εκδήλωση τιμήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη το ζεύγος κ. Per και κα Ingrid Dons από τη Δανία που έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο περισσότερες από 55 φορές, διαμένουν στο Cactus Hotel και συνοδεύονταν από τον φίλο τους Παρασκευά Αυγερινό, η κα Bettina Roth από την Γερμανία που έχει έλθει στη Ρόδο 21 φορές μέχρι τώρα και διαμένει στο ξενοδοχείο Esperides και η οποία συνοδευόταν από την κα Γιώτα Καστρουνή, καθώς και ο κ. Werner Kohmstedt επίσης από την Γερμανία που επισκέπτεται το νησί πάνω από 20 φορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Kohmstedt που συνοδευόταν στην τελετή επιβράβευσης από τον επί σειρά ετών φίλο του στη Ρόδο κ. Δημοσθένη Ζήσιμο, λατρεύει κυριολεκτικά τη Ρόδο. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για  τις εκκλησίες και  τα μοναστήρια του νησιού τα οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Γνωρίζει αναλυτικά δε την ιστορία του κάθε ναού και μοναστηριού του νησιού και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις  που γίνονται στις εορτές.

Ερωτευμένος με τη Ρόδο δηλώνει ο κ. ο κ. Terry Batham από την Βρετανία που έχει επισκεφθεί το νησί περισσότερες από 40 φορές, διαμένει στο ξενοδοχείο Athena Hotel Rhodes και όπως αναφέρει ο ίδιος «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο που να σε καλωσορίζουν τόσο θερμά, να τυγχάνεις μοναδικής φιλοξενίας και να έχεις όμορφες αναμνήσεις από τον τόπο και τους ανθρώπους του». Για αυτό και επιστρέφει στο νησί κάθε χρόνο για διακοπές.

Ο κ. Batham μαζί με άλλους φίλους του νησιού από τη Νορβηγία και το Βέλγιο τιμήθηκαν από τον κ. Βυρίνη  κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν τα ζευγάρια από τη Νορβηγία: κ. Tim Oliver Braat και κα Eikenvik- Anni Venche έχουν έλθει στη Ρόδο 37 φορές μέχρι τώρα, κ. Inge Winther και κα Karin Aspenes που έχουν έλθει στο νησί 34 φορές, κ. Tore Leon και κα Hildegunn Aase που έχουν επισκεφθεί το νησί 18 φορές και κ. Trond και κα Nina Vervik που έρχονται 14 φορές στη Ρόδο. Όλοι διαμένουν στο Athena Hotel Rhodes και συνοδεύονταν από τον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Κωνσταντίνο Πάχο.

Βραβεύθηκαν επίσης στην ίδια εκδήλωση ο κ. Leon Leonard Vanderschueren από το Βέλγιο που έχει επισκεφθεί το νησί 20 φορές και διαμένει στο ξενοδοχείο Mitsis Petit Palais και συνοδευόταν από τον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Δημήτριο Γκαρανάτση, η κα Alexandra Horecna από τη Σουηδία που έχει έλθει στη Ρόδο 25 φορές από το 2001, συνοδευόταν στην εκδήλωση από τον κ.  Φίλιππο Καραγιάννη, διαμένει στο Nafsika Hotel, και όπως δηλώνει η ίδια:

«Η Ρόδος είναι ένα πανέμορφο νησί με φιλικούς ανθρώπους και υπέροχη φιλοξενία που την ένοιωσε από την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το νησί και σκοπεύει να το επισκέπτεται τακτικά και στο μέλλον».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης ευχαρίστησε τους φίλους της Ρόδου για την αγάπη που έχουν στο νησί μας αλλά και για το γεγονός ότι επισκεπτόμενοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια,  αποτελούν στην πράξη, τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην πατρίδα τους.

Όλοι οι επισκέπτες με τη σειρά τους ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βυρίνη για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες πλούσιο ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού, μελεκούνια, καθώς και δώρα προσφορά των εταιρειών Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. και Ν. Τατάκης – Tatakis Wine – Βαγγέλης Τατάκης και 9D Cinema – History of Rhodes “Throne of Helios” και αναμνηστικά δώρα από τα τέκνα του αείμνηστου Ροδίτη επιχειρηματία Αναστασίου Ι. Χατζημανώλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ