ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την διάθεση των τοπικών προϊόντων

 

Επίσκεψη στη κεντρική  λαχαναγορά Ρόδου  πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας  Ζαννετίδης με τον εντεταλμένο σε θέματα πρωτογενή τομέα του Δήμου Ρόδου Σάββα Καραταπάνη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Οι δύο εκπρόσωποι των φορέων συνομίλησαν με εμπόρους και παραγωγούς για τα θέματα που τους απασχολούν και κυρίως για την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει όλη η κοινωνία, ιδιαίτερα  στα νησιά που η οικονομία εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό. Από την πλευρά τους έμποροι και παραγωγοί εξέφρασαν τους φόβους τους για την απορρόφηση των προϊόντων τους, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο να διατεθεί, λόγω της μεγάλης μείωσης του τουριστικού ρεύματος, αλλά και των μέτρων που υποχρεούνται να τηρήσουν τα εστιατόρια.Επίσης, τόνισαν πως υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωση, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των αυξημένων ανέργων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, αφού διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων, να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες ευρεία συνάντηση εμπόρων και παραγωγών για την καλύτερη οργάνωση τους σε ότι αφορά την τοπική παραγωγή και την εξάντλησή της όσο το δυνατόν σε τοπικό επίπεδο.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ