ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεδρίαση της ΔΗΜΤΕ ΡΟΔΟΥ της ΝΔ

Συνεδρίαση της ΔΗΜΤΕ ΡΟΔΟΥ της ΝΔ με θέματα :

1ο) Σύγκλιση σε σώμα της ΔΗΜΤΕ.

2Ο)Ορισμός αντιπροέδρων γραμματέα ταμία και υπεύθυνων  ανά τομέα δράσης από τα αιρετά μέλη της ΔΗΜΤΕ.

Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της ΔΕΕΠ  επί της Μιχαήλ Πετρίδη 4 την 2/11.2021 και ώρα 18:00 . Στην συνεδρίαση παρέστησαν μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Αντωνίου Αρφαρά όλα τα μέλη,  η πρόεδρος της ΔΕΕΠ κα. Έφη Χαραλαμποπούλου ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ηλίας Τσέρκης και η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κα Βιβή Παπαδοπούλου.

Ο κ. Αρφαράς αφού συνεχάρη και καλωσόρισε τα εκλεγέντα μέλη έδωσε τον λόγο στον κ. Τσέρκη Ηλία αναφερόμενος στην κομματική δράση και προσφορά του και εξήρε την επιτυχημένη και αποδοτική διαδρομή του κατά την διάρκεια της θητείας του

Ο κ. Τσέρκης ευχήθηκε στα μέλη και στον πρόεδρο καλή επιτυχία στο έργο τους και δήλωσε ότι θα είναι παρών σε ότι του ζητηθεί και όπου μπορεί να είναι χρήσιμος.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η πρόεδρος της ΔΕΕΠ κα Έφη Χαραλαμποπούλου η οποία αφού συνεχάρη με τη σειρά της τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜΤΕ ανεφέρθη στον χαρακτήρα και το ρόλο των δύο θεσμικών κομματικών οργάνων τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και αλληλοστήριξης  τους την  οποία θεώρησε δεδομένη. < Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε κλίμα συνεργασίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού προς εκπλήρωση του σκοπού  μας για μια ΝΔ ενωμένη, ισχυρή.αποδοτική και χρήσιμη για τη χώρα >.

Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κα Παπαδοπούλου Βιβή ανεφέρθη στη σημασία της κομματικής δραστηριοποίησης και συμμετοχής της νεολαίας που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της παράταξης με ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό και καθοριστικό στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Ο κ Αρφαράς έκανε μια σύντομη ανάλυση της εκλογικής διαδικασίας και ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 24/10/2021 τα οποία έχουν ως εξής:

Για το νησί της Ρόδου ,εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 651 , εψήφισαν 506, άκυρα 6, έγκυρα 500. Ηλεκτρονικοί ψηφοφορία 149.

Έλαβαν:  Αρφαράς Αντώνης 360 ψήφους

Κουγιός Βασίλειος 213 , Συκόφυλλος Παντελής 204 , Σωφρονάς Γεώργιος 158 , Αρνίταλης Μιχαήλ 150 , Ελευθερίου Ν ικόλαος 143 , Λούπης Γεώργιος 110, Κεφάλα Στέλλα 94 , Ορφανός Ηλίας 64 , Λαμπριανός Τσαμπίκος 46 , Σταμπολή Ματίνα 27 .

Τα εκλεγμένα μέλη απεδέχθησαν τα αποτελέσματα και ομόφωνα συνεκλήθη σε σώμα η ΔΗΜΤΕ .

 

Θέμα 2ο). Μετά από έναν κύκλο αυτοπαρουσίασης και γνωριμίας ακολούθησε διαλογική διαδικασία για τον ορισμό αντιπροέδρων , γραμματέα , ταμία και υπεύθυνων ανά τομέα δράσης. Αντιπρόεδροι ορίστηκαν οι κοι Κουγιός Βασίλειος και Συκόφυλλος Παντελής , γραμματέας  κος Σωφρονάς Γεώργιος ταμίας και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης ο κος. Αρνίταλης Μιχαήλ, υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας ο κος Ορφανός Ηλίας, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας κος Ελευθερίου Νικόλαος, υπεύθυνος εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κος Λούπης Γεώργιος , υπεύθυνος παραγωγικών  και επιστημονικών φορέων κος Λαμπριανός Γεώργιος, υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλλων κα Κεφάλα Στέλλα.

Ο κος Αρφαράς κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναφορά τόνισε  την ιδιαιτέρως σημαντική και καθοριστική παρουσία του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποιός μετά την πτώση της χούντας και τα γεγονότα στην Κύπρο εκκλήθη σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές την πρωίαν της 24/07/1974 να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας .Στις 4/10/1974 ο κος Καραμανλής προχώρησε στην ίδρυση της Ν.Δ και στις εκλογές της 17/11/1974 εξελέγη πρωθυπουργός με ποσοστό 54,37% .Στις 8/12/1974 καθιερώθη μετά από δημοψήφισμα το πολίτευμα της χώρας . Προεδρευομένη Δημοκρατία . Στις εκλογές της 17/11/1974 εξελέγησαν από την ΝΔ στα Δωδεκάνησα οι κοι Ζαννής , Ταυλάριος και Κανόναρχος. Η ΝΔ ευτύχησε να έχει ικανούς και άξιους Προέδρους και Πρωθυπουργούς μεταξύ αυτών : Κωνσταντίνο Καραμανλή , Γεώργιο Ράλη , Ευάγγελο Αβέρωφ , Κωνσταντίνο Μηστοτάκη , Μιλτιάδη Έβερτ , Κωνσταντίνο Καραμανλή , Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτακη . Σε τοπικό επίπεδο επί σειρά ετών πρωτοστάτησαν οι βουλευτές Αριστοτέλης Παυλίδης και Αναστάσιος Καραμάριος και σημαντική και αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του βουλευτή Βασίλη Χρύση . Ο Γιάννης Βαλινάκης ως υπουργός εξωτερικών τίμησε τα Δωδεκάνησα την ΝΔ και την χώρα με την παρουσία και προσφορά του. Σήμερα με Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα αναδεικνύεται σε σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια την Ανατολική Μεσόγειο με σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση   και τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη . Αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε επιτυχώς την οικονομική κρίση , την επέλαση της επιδημίας covid-19 , τους σεισμούς τις πυρκαγιές το μεταναστευτικό και διαχειρίστηκε με μοναδικό τρόπο και με επιδεξιότητα την εξωτερική πολιτική συνάπτοντας συμφωνίες και συμμαχίες που καθιστούν δυνατή και ασφαλή τη χώρα θωρακισμένη με αναβαθμισμένο σύγχρονο αποτρεπτικό πολεμικό υλικό. Τα Δωδεκάνησα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπροσωπούν  οι άξιοι και ικανοί βουλευτές μας Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς, Μίκα Ιατρίδη «με τους οποίους από χρόνια γνωρίζομαι και με τη βοήθεια και συνεργασία τους θα πορευτούμε όλοι μαζί για το καλό της Ρόδου μας και της Δωδεκανήσου » τόνισε με έμφαση.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στους διατελέσαντες προέδρους της ΝΟΔΕ και τοπικών οργανώσεων με τους οποίους είχε κατά καιρούς συχνές επαφές και τον συνέδεε στενή φιλία .

Πρόεδροι ΝΟΔΕ διετέλεσαν  οι: Βλαστός Ιωάννης , Τσέλιος Κυριάκος , Παρασκευάς Σίμος , Καραχάλιος Δημήτριος , Χατζηευθυμίου Χατζής , Τσατσαρώνης Βασίλειος , Μαρτίνης Αντώνιος , Νικολάου Μηνάς , Βενετοκλή Νατάσα , Μιχαήλου Τάκης , Μπακίρης Παύλος , Χαραλαμποπούλου Έφη.

Πρόεδροι τοπικών οργανώσεων Ρόδου : Χατζηευθυμίου Χατζής , Παπαμιχαήλ Αθανάσιος , Σακελαρίου Παναγιώτης , Αναστασιάδης Σέργιος , Χατζηγεωργίου Σοφία , Τσέρκης Ηλίας .

Πρόεδρος Τ.Ο. Δυτικής πλευράς           Συκόφυλλος  Παντελής ,

Πρόεδρος Τ.Ο. Ν. Ρόδου                        Καραγιάννης Τσαμπίκος ,

Πρόεδρος Τ.Ο. Λίνδου                            Λόγγος Σταμάτιος .

Στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΗΜΤΕ ο πρόεδρος θα ανακοινώσει την διευρυμένη οργάνωση και τις επιτροπές της  μετά από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα οργανωτικού κ. Κονταδάκη Στυλιανό.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ