ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

 

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες 21 Ιουλίου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά έξι αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Θήρας, τέσσερις αλλοδαποί (τρεις άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 36, 33, 28 και 22 ετών, οιοποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου και δελτίουταυτότητας με στοιχεία τρίτου προσώπου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και την Ιταλία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 24χρονος αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστής ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα)ηλικίας 32 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, πλαστού δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίουεπιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ