ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέντευξη τύπου Billie Jean King Cup: “Τέτοιες διοργανώσεις ανοίγουν την κοινωνία της Ρόδου σ’ έναν παγκόσμιο τενιστικό χάρτη”

Σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγινε η συνέντευξη Τύπου για το διεθνές τουρνουά Billie Jean King Cup, που ξεκινάει ουσιαστικά σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. με την παρέλαση των ομάδων, τη συνάντηση των αρχηγών, την κλήρωση των αγώνων και το… welcome party για τα κορίτσια που βρίσκονται ήδη στη Ρόδο. Ιδού, όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ (έφορος αγωνιστικού Ε.Φ.Ο.Α.)

«Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον Ρ.Ο.Α. για την ευκαιρία που δίνουν στην Ε.Φ.Ο.Α. να διοργανώσει στη Ρόδο την προκριματική φάση του Billie Jean King Cup. Ο Ρ.Ο.Α. έχει χαράξει μεγάλη διαδρομή 73 ετών από την ίδρυση του και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Στη Ρόδο για το τουρνουά θα συμμετέχουν ομάδες με μεγάλη παράδοση όπως είναι η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τένις υψηλού επιπέδου. Τέτοιες διοργανώσεις ανοίγουν την κοινωνία της Ρόδου σ’ έναν παγκόσμιο τενιστικό χάρτη. Πολλοί από τους καλεσμένους θα ξαναέρθουν στο νησί και αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος. Η ελληνική ομάδα έχει ισχυρή παρακαταθήκη, τα τρία κορίτσια έχουν πολύ καλό επίπεδο και ο κόσμος που θα έρθει στα γήπεδα, θα απολαύσει τένις υψηλού επιπέδου».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ (πρόεδρος Ρ.Ο.Α., αντιπρόεδρος Ε.Φ.Ο.Α.)

«Θέλω να επισημάνω, ότι η Ομοσπονδία για μία ακόμη φορά τιμάει την Περιφέρεια, με το να αναθέσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση στη Ρόδο. Τα τελευταία 15 χρόνια η Ε.Φ.Ο.Α. δίνει πολλές διοργανώσεις στη Ρόδο, στα νησιά μας και γενικότερα στην ελληνική περιφέρεια, κι αυτό μόνο καλό κάνει στην ανάπτυξη του τένις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο οργανωτικό κομμάτι και πιστεύω ότι όλα θα πάνε μια χαρά. Το τουρνουά αφορά κορίτσια, παιδιά που φεύγουν από το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνουν σκληρές προπονήσεις, αφιερώνουν χρόνο και θυσιάζουν πολλά πράγματα στην παιδική τους ηλικία».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ (captain Εθνικής Ελλάδας)

«Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στη Ομοσπονδία που κατάφερε να πάρει το τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος που θα είμαι αρχηγός της ελληνικής ομάδας. Η αποστολή μας αποτελείται από τρία ταλαντούχα κορίτσια, είναι τιμή της Ρόδου να φιλοξενεί τις Εθνικές ομάδες του τουρνουά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Ρ.Ο.Α. και τον Μιχάλη Πανάγο, που έχουν ανεβάσει το τένις σε άλλο επίπεδο. Είναι τιμή για μένα να είμαι εδώ και πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα άρτιο και οργανωμένο διεθνές τουρνουά».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ