ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεστίαση και κάλεσμα της ΤΕ Ν Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

 

Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Ν. Αιγαίου, που στήθηκε με πολύ μεράκι και εθελοντική προσφορά από μέλη και φίλους.

Το ερασιτεχνικό σχήμα της ορχήστρας κράτησε μέχρι το τέλος αμείωτο το κέφι και διασκέδασε τον κόσμο με όμορφα τραγούδια και μουσική.

Στην εκδήλωση μίλησε ο γραμματέας της Τ.Ε. Κώστας Γιαννόπουλος αναφερόμενος στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νησί, αλλά και όλος ο λαός με την ακρίβεια στα βασικά είδη, στο ρεύμα, στα καύσιμα, την ανασφάλεια μπροστά σ’ έναν καθόλα δύσκολο χειμώνα και κάλεσε όλους να  πάρουν θέση στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ για μια ζωή που μας αξίζει σήμερα.

Γιατί , όπως τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Από όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, αναδύεται η σαπίλα αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης και η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή του.

Αυτό δείνχουν οι απανωτές περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων, όπως η  περίπτωση της 12χρονης, ή η περίπτωση των “φιλάνθρωπων” ΜΚΟ σαν την “Κιβωτό του Τρόμου”, όπου κανείς εκτός από το ΚΚΕ δε θίγει το πιο βασικό, την ανάγκη πλαισίου προστασίας των παιδιών.

Αυτό δείχνουν οι απανωτές αποκαλύψεις με τις υποκλοπές στις οποίες η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη για τα καλά, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί και στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν όλο το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, τους νόμους που βάζουν στο στόχαστρο το λαό που αγωνίζεται. Μάλιστα όλοι μαζί έκαναν γαργάρα τις καταγγελίες του ΚΚΕ για την παρακολούθηση στην ουσία όλου του Κόμματος από το 2016 τουλάχιστον!]

Αυτό δείχνει η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία, με τις τεράστιες ελλείψεις, με τις λαϊκές οικογένειες να περιμένουν μήνες για μια εξέταση ή ένα χειρουργείο και να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκασμένοι  να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Μια κατάσταση που θα χειροτερέψει δραματικά με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι βρήκε απέναντί της τους υγειονομικούς στο σύνολό τους και που όμως έχουν τη δύναμη μαζί με το λαό να το κουρελιάσουν στην πράξη, να μην το αφήσουν να εφαρμοστεί, βάζοντας στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησής τους τη στελέχωση των δομών υγείας στη Ρόδο, στον Αργάγγελο, στο Γεννάδι στον Έμπωνα, στο ίδιο το Νοσοκομείο.».

Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό τόνισε ότι: «είναι ολοφάνερη η αντίθεση ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα ενώ δουλεύουν σκληρά και σε αυτούς που τα έχουν όλα,  έχοντας στη δούλεψή τους όλους εμάς . Ζαλίζουν τα δισεκατομμύρια των εισπράξεων, τα εκατομμύρια που ξοδεύονται για να χτιστούν ή να ανακαινιστούν μεγάλα ξενοδοχεία… Όμως οι εργαζόμενοι  που δουλεύουν σε αυτά τα ξενοδοχεία – και δεν υπάρχει οικογένεια στο νησί που δεν έχει έναν τουλάχιστο- δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδά τους, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα. Είναι δε άπιαστο όνειρο το να πάνε έστω λίγες μέρες διακοπές.

Δεν είναι όμως ουτοπία, δεν είναι όνειρο να λέμε ότι μπορεί αυτό να αλλάξει, να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει, όπως μπορεί με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αρκεί να αλλάξει ριζικά το ποιος κάνει κουμάντο, ποιος έχει στην ιδιοκτησία του τον πλούτο. Ο λαός ή μια μικρή μερίδα μεγαλοεπιχειρηματιών; Τέτοιο σύγχρονο πρόγραμμα, που απαντάει σε όλες τις λαϊκές ανάγκες, που παίνει υπόψη του και στηρίζεται στην παραγωγική βάση της χώρας, έχει μόνο το ΚΚΕ.

Αναφερόμενος ο ομιλητής στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας τόνισε:

«Η ίδια ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας προβάλλει και από την πολύπλευρη εμπλοκή της χώρας μας στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία που φουντώνει και όπου με πολλές αφορμές φάνηκε ότι, από μια κλωστή κρέμεται η γενίκευσή του. Εμπλοκή που εκφράζεται με την αποστολή των τεθωρακισμένων και κάθε λογής οπλισμού, την εκπαίδευση Ουκρανών κομμάντος σε ελληνικά στράτοπεδα, τα σχέδια αποστολής στην Ουκρανία των S300 και άλλων αντιαεροπορικών συστημάτων που εκτός των άλλων αποδυναμώνουν σημαντικά την άμυνα της χώρας μας σε μια κρίσιμη συγκυρία έντασης με την Τουρκία. Εμπλοκή που εκφράζεται με τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ΗΠΑ που συνεχώς επεκτείνουν τις βάσεις τους και μεγαλώνουν τον κίνδυνο να γίνει η χώρα και ο λαός μας στόχος επίθεσης των αντιπάλων τους, όπως άλλωστε επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι ίδιοι».

«Η παρουσία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και η στάση τους αποτελούν κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό δείχνουν οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τη διαρκή κλιμάκωση των διεκδικήσεων της Τουρκίας, που αμφισβητεί ανοιχτά ακόμα και την κυριαρχία ελληνικών νησιών. Εγκυμονεί ο κίνδυνος είτε ενός συμβιβασμού σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, είτε μιας πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, στην οποία όπως όλοι παραδέχονται θα είμαστε μόνοι μας. Σενάρια μάλιστα που το ένα τροφοδοτεί το άλλο και όπου ένας προσωρινός συμβιβασμός, θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Να γιατί οι οργανώσεις του ΚΚΕ στα νησιά του Αιγαίου αυτό το διάστημα κουβεντιάζουμε με τον κόσμο τα σοβαρά ζητήματα που θέτει η ακριβώς για τα ελληνοτουρκικά « Ανοιχτή Επιστολή» που έχουμε απευθύνει στο λαό των νησιών, στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που είναι επιφορτισμένοι με την οργάνωση της άμυνάς τους».

Τέλος αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές είπε:

«Μπορεί όλοι πλέον να παραδέχονται όλοι ότι οι εκλογές είναι κοντά, άλλοι τις μυρίζουν, άλλοι τις προβλέπουν, αλλά είναι δεδομένο ότι στην προεκλογική περίοδο έχουμε μπει εδώ και πολύ καιρό. Και μαζί με την προεκλογική περίοδο έχουν βγει στο προσκήνιο και τα εκβιαστικά διλήμματα.

Η διαφορά ίσως με το παρελθόν είναι ότι οι υποσχέσεις όλων, έχουν πολύ μικρότερο… βεληνεκές, γιατί γνωρίζουν καλά και η ΝΔ που έκανε “πρωταθλητισμό” στους αντιλαϊκούς νόμους αυτή τη θητεία, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ακόμα ξεχαστεί όσο θα ήθελε η αντιλαϊκή πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που πάει να εμφανιστεί αναβαπτισμένο και να ξεπεράσει τη “ρετσινιά” του κόμματος που έβαλε πλάτη για την εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος των μνημονίων γνωρίζουν ότι όποιος και να εκλεγεί, το πρόγραμμα θα είναι ένα: Πράσινη μετάβαση, Ταμείο Ανάκαμψης για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Άλλωστε αυτό φαίνεται ήδη. Πάνω από το 50% εμβληματικών νομοσχεδίων ή μέρος αυτών όπως πχ ο νόμος Χατζηδάκη έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ αντιπαλεύει μέσα και έξω από τη βουλή μαζί με τα συνδικάτα το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, ακόμα και αφού ψηφιστούν. Πρόσφατο παράδειγμα ο πλειστηριασμός και η απόπειρα έξωσης της κατοικίας μιας χαμηλοσυνταξιούχου στην Αθήνα. Με νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προσπάθησαν να την πετάξουν έξω από το σπίτι της τα κοράκια.

Γιατί το ΚΚΕ λογαριάζεται κάθε μέρα με την αντιλαϊκή πολιτική και όχι…μετά, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας αφού βγει κυβέρνηση. Στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τα χωριά, σε όλα τα μέτωπα. Και σε αυτό το λογάριασμα, στους καθημερινού
ς αγώνες, αποδεικνύεται ότι έχει αποτέλεσμα. Αυτό δείχνουν οι νικηφόροι αγώνες για να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις σε μια σειρά κλάδους, αυτό έδειξε η μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Σήμερα λοιπόν το πραγματικό δίλλημμα δεν είναι να διαλέξει κάποιος ένα από τα πολιτικά κόμματα που είναι δεδομένο ότι θα εφαρμόσουν μια πολιτική ενάντια στο λάο. Το πραγματικό δίλλημμα είναι συνέχιση της βαρβαρότητας που φέρνει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια εκμετάλλευση και χαμοζωή ή πάλη ενάντια στην κοινωνία των εκμεταλλευτών, ρήξη και οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας της σοσιαλιστικής.»

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ