ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύνταγμα Εθελοντών Δωδεκανησίων | Αφιερωματική Εκδήλωση από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Σε μία ξεχωριστή αφιερωματική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Metropol Multi Cinema Odeon, το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου 2022, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», απέτισαν φόρο τιμής στο Σύνταγμα Δωδεκανησίων Εθελοντών. Οι Δωδεκανήσιοι αγωνιστές, παρά το γεγονός ότι ήταν Ιταλοί υπήκοοι, δε δίστασαν να στρατευθούν ενάντια στις ολοκληρωτικές δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού και να διατρανώσουν με θαυμαστό σθένος και υποδειγματική αυταπάρνηση την πίστη τους στο ιδανικό της ελευθερίας αλλά και στο όραμα της ένωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα.
Κατά τη διάρκεια της σπονδυλωτής εκδήλωσης, μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, συμμετείχαν σε δράσεις που φώτισαν αυτή την ηρωική σελίδα της τοπικής μας ιστορίας και συγκίνησαν το ακροατήριο με ιστορική αφήγηση, δημιουργική γραφή, ποιητική απαγγελία, έκθεση φωτογραφίας, σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, μουσική και τραγούδι. Το εγχείρημα των Εκπαιδευτηρίων μας τιμήθηκε από την παρουσία της κ. Ελένης Κλαδάκη-Βρατσάνου, ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου μηχανικού, του κ. Γιώργου Ζαχαριάδη, δημοσιογράφου, και του κ. Γιώργου Καραβίτη, συγγραφέα-ιστορικού ερευνητή, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών μας και ανέδειξαν άγνωστες στο ευρύ κοινό λεπτομέρειες από την απήχηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη δωδεκανησιακή κοινωνία.
Στην κατάμεστη, πραγματικά, αίθουσα του κινηματοθέατρου Metropol, παρευρέθηκαν γονείς μαθητών μας, εκπαιδευτικοί, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρόδου, ο αιδεσιμότατος πατέρας Γεράσιμος, σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα καθώς και απόγονοι των Δωδεκανησίων Εθελοντών. Μάλιστα, η κ. Μίκα Ιατρίδη, βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου και τέως Υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Χρήστος Μπάρδος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας σχετικά με θέματα διαχρονικού ενδιαφέροντος, δημιουργώντας μία ευχάριστη διάδραση μαζί τους, που αποτέλεσε έναυσμα για γόνιμη σκέψη.
Η ανάδειξη πτυχών της τοπικής μας ιστορίας παραμένει πάντα για τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πυλώνας παιδαγωγικής και ανθρωπιστικής αξίας. Ο εορτασμός των σχολικών επετείων προσφέρει την πολύτιμη ευκαιρία να καλλιεργηθεί ο ιστορικός εγγραμματισμός, να διαχυθεί η γνώση του παρελθόντος και να εκτιμηθεί η αξία της ιστορικής μνήμης. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων μας. Η στήριξη όλων των προσπαθειών μας από την κοινότητα του νησιού μας αποτελεί κινητήρια δύναμη σε όλη την εικοσαετή πορεία μας, για να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να αγαπούμε την καινοτομία και να υπηρετούμε με αφοσίωση το Αγαθό της Παιδείας.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ