Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συντήρηση δημοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων στη Δ.Ε. Νότιας Ρόδου

 

Η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο Ρόδου τον κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη και η Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών με Αντιδήμαρχο τον κ. Αθηνόδωρο Χ. Κωνσταντίνου, κατ΄ εφαρμογή του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 και στα πλαίσια συντήρησης των Δημοτικών Κτηριακών Εγκαταστάσεων, αναβαθμίζουν το πρώην Δημαρχείο Νότιας Ρόδου.

Στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου επιμελήθηκαν τη μελέτη προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση και συντήρηση του κτηρίου κυρίως εξωτερικά, καθώς παρουσιάζει ρηγματώσεις στα στηθαία των μπαλκονιών και αποκολλήσεις σε τμήματα της τοιχοποιίας. Οι κυριότερες εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν:

· Αποξήλωση της εισόδου του κτηρίου, όλων των τοιχοποιιών των βεραντών, του στηθαίου στην οροφή και των πλακιδίων των βεραντών

· Επισκευές σε υποστυλώματα που παρουσιάζουν ρωγμές λόγω διάβρωσης του οπλισμού

· Κατασκευή νέων στηθαίων βεραντών και ταράτσας

· Στεγάνωση της ταράτσας

· Νέα επιχρίσματα στα σημεία των παρεμβάσεων

· Δημιουργία ράμπας ΑΜΕΑ στην αριστερή είσοδο της πρόσοψης

· Τοποθέτηση νέων πλακιδίων στα μπαλκόνια

· Χρωματισμός του κτηρίου εξωτερικά και εσωτερικά

· Κατασκευή ξύλινης πέργκολας στην είσοδο του κτηρίου

· Τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων στην μπροστινή πλευρά του κτηρίου και στην ράμπα ΑΜΕΑ

· Ανακατασκευή δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης στις WC και αντικατάσταση των ειδών υγιεινής

· Αντικατάσταση και συμπλήρωση των υδρορροών

· Αντικατάσταση των φωτιστικών στους διαδρόμους

Όλες οι εργασίες αναφέρονται αναλυτικά στην προμέτρηση, την ανάλυση τιμών και τον προϋπολογισμό της μελέτης. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ», ανέρχεται σε 180.000,00€ με Φ.Π.Α 24%, με χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Τελικός μειοδότης του έργου αναδείχθηκε μετά από δημοπράτηση, η εργοληπτική επιχείρηση «ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥ Α.Τ.Ε.Ε», η οποία αναμένεται να περατώσει το έργο σε προθεσμία οκτώ (8) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

 

 

#pgnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ