ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συντήρηση του οδικού δικτύου που συνδέει τα Κοσκινού με την Λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας και την Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου (περιοχή Euromedica)

 

 

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και αναδόχου.

Ανταποκρινόμενος στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Ρόδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, ύψους 285.379,06 € για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου από συμβολή επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλυθιές προς Κοσκινού έως κόμβο Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου περιοχή Euromedica».

Η τεχνική μελέτη του έργου αφορά σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος του επαρχιακού οδικού δικτύου από συμβολή επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλυθιές προς Κοσκινού έως κόμβο Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου περιοχή Euromedica.
Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω παρεμβάσεις – εργασίες συντήρησης :
1. Συντήρηση βατότητας του υφιστάμενου οδοστρώματος με την κατασκευή ασφαλτοτάπητα, ύστερα από απόξεση του ασφαλτικού οδοστρώματος.
2.Καθαρισμός τάφρων και ερεισμάτων κυρίως στα σημεία που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης .
3.Καθαρισμός και αποκατάσταση μικροκατασκευών από σκυρόδεμα σε επιλεγμένα σημεία.
4.Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για την προστασία των οδοστρωμάτων από διαβρώσεις (νεροφαγώματα) και την ομαλή απορροή των ομβρίων.
5.Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της υπάρχουσας σήμανσης για τη ασφάλεια της
κυκλοφορίας με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και αντικατάσταση των φθαρμένων, την τοποθέτηση νέων και αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων(πληροφοριακών ,ρυθμιστικών και
κινδύνου), την κατασκευή διαγραμμίσεων στα τμήματα που κατασκευάζονται νέοι ασφαλτοτάπητες και σε όλη την αναφερόμενη περιοχή.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 120 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Γραφείο ΤύπουΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ