ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να ρωτήσουν τους επιστήμονες

Για απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και ανύπαρκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα προγραμματίζει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις καταγγελίες που έχουν γίνει για την αναβολή  εμβολιασμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου «ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών και έφερε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες».

«Για άλλη μια φορά ανακοινώνονται μέτρα χωρίς να έχει συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, χωρίς να υπάρχει καν συντονισμός μέσα στην ίδια την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος  και πρόσθεσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να “δουλέψουν”, αν δε συνδυαστούν με πραγματικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ανέφερε δε ότι: «Δε γίνεται ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να παρέχονται δωρεάν και μαζικά στους πολίτες. Δε γίνεται να μεταφέρονται γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής σε νοσοκομεία της Μακεδονίας για να καλυφθούν κενά και την ίδια στιγμή –ενώ όλοι παραδεχόμαστε ότι είμαστε σε πόλεμο- η κυβέρνηση να μην προχωρά σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ