ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοχή τέλος για “μαξιλάρι” και εργασιακά

 

Το τέλος της ανοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς χειρισμούς έρχεται μαζί με το τέλος της καραντίνας των πολιτών εξ αιτίας του κορονοϊού. Όπως είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει ειδική, προ ημερησίας διατάξεως, συνεδρίαση της Βουλής με θέμα τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών.

«Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τις αντιφατικές δηλώσεις ή διαρροές κυβερνητικών στελεχών για το εάν και κατά πόσο αντλήθηκαν ποσά από το «μαξιλάρι».

 

Με βάση τα μισόλογα τα οποία έχουν πει τα κυβερνητικά στελέχη για την αξιοποίηση του «μαξιλαριού», στην Κουμουνδούρου καταλαβαίνουν ότι έχει αρχίσει η αξιοποίηση του στα κρυφά ενώ παράλληλα οι πληροφορίες μιλούν για νέο, άτυπο ή τυπικό, μνημόνιο που θα αφορά εργασιακά-μισθολογικά.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση χρημάτων από το «μαξιλάρι» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ερωτήματα σχετικά με το  πού κατευθύνθηκαν τα χρήματα και με ποιες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά –μισθολογικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου μείωση του κατώτατου μισθού ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για  παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας. Ακόμα θεωρούν ότι το αρμόδιο υπουργείο μελετά να δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μην διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά την «επιστροφή στην κανονικότητα».

 

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ψηλά το θέμα που δημιουργήθηκε με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης για δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες που θέσπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να δώσει απευθείας το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωση του ανέφερε: «Το θράσος των υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει όριο. Με  δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σχετικά με τη δήθεν κατάρτιση των επιστημόνων στα ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, καθώς αυτοί είναι που επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα πάνε! Στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω! Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου «Σκοιλ_Ελικικού» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του». newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ