ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/σου: «κ. Χατζημάρκο, σταματήστε να εκπροσωπείτε τον κ. Μητσοτάκη και φερθείτε επιτέλους ως εκπρόσωπος των νησιωτών»

Φωτογραφία αρχείου
 

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μετά τα όσα ντροπιαστικά παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες σε Λέσβο και Χίο η κυβέρνηση αναγκάζεται να αποσύρει μερικώς τις δυνάμεις των ΜΑΤ από τα δύο νησιά.

Γυναίκες, ηλικιωμένοι, πολίτες, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι Δήμων και Περιφέρειας έγιναν θύματα της απροκάλυπτης βίας των ΜΑΤ κατ’ εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι εικόνες έκαναν ήδη το γύρο της υφηλίου. Η πρώτη πράξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς, όπως είπε κ. Πέτσας. Τρέμουμε στην επιτυχία της δεύτερης…

Οι νέες εξελίξεις δείχνουν ταυτόχρονα πως μοναδικός και σταθερός σύμμαχος της ανάλγητης και απάνθρωπης κυβερνητικής πολιτικής παραμένει η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Ο μοναδικός συμπρωταγωνιστής του σχεδίου μετατροπής των 5 νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε τεράστια στρατόπεδα-φυλακές για ανθρώπους που το μοναδικό τους «έγκλημα» είναι η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, μακριά από τον πόλεμο και τη δυστυχία.

Ο κ. Χατζημάρκος, το μακρύ χέρι της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, τοποθετείται σε κάθε ευκαιρία δημόσια υποστηρίζοντας πως οι τοπικές κοινωνίες της Δωδεκανήσου είναι υπέρ των κλειστών κέντρων φύλαξης.

Καλούμε τον κ. Χατζημάρκο και την περιφερειακή του παράταξη να αλλάξει στάση και να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες της Δωδεκανήσου, ως υπηρέτης των νησιωτών και μόνο, με προοπτική:

Την αποσυμφόρηση των νησιών μέσω της άμεσης μετακίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας των προσφύγων που δικαιούνται άρση γεωγραφικού περιορισμού,

– τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όσους πρόσφυγες διαμένουν στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Το Γραφείο Τύπου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ