ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη και συνειδητή «ανεμελιά» του πρωθυπουργού που δεν ενισχύει την Υγεία

Για «επικίνδυνη και συνειδητή ανεμελιά του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε το καλοκαίρι να πείσει τους πάντες ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό χωρίς να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα» κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενα στα όσα συμβαίνουν στην Δυτική Αττική και στην Βόρεια Ελλάδα.

«Το μείγμα ανικανότητας και ιδεοληψίας της κυβέρνησης δεν της επιτρέπει να ενισχύσει το σύστημα υγείας, να αυξήσει τα τεστ, να επιτάξει ιδιωτικές ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος. Παράλληλα, κατηγόρησε  την κυβέρνηση ότι «μείωσε τις δαπάνες για την υγεία το 2021 στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα», ενώ «άφησε τον κόσμο να στοιβάζεται καθημερινά στα ΜΜΜ» και «δεν πραγματοποιεί ελέγχους στους χώρους εργασίας».

«Ωμός εμπαιγμός της κυβέρνησης για το εμβόλιο»

Αναφερόμενος στο εμβόλιο ανέφερε ότι «θα ήταν ευχής έργον να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία» και πρόσθεσε: «ο κ. Πέτσας τέλη Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει πως θα έρχονταν 2 εκ. εμβόλια το μήνα από τον Ιανουάριο» ενώ τελικά ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα έρθουν «μόλις 300.000 εμβόλια».

click4more: Κορονοϊός: Σωρηδόν οι χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις από και προς την Βρετανία

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο «για ωμό εμπαιγμό των πολιτών και επισημαίνουν ότι είναι εγκληματική η επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρει σήμερα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Αντι να προχωρήσει συνταγογράφηση των τεστ αποκλείει ευάλωτες ομάδες»

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν  ακόμα ότι «αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, ετοιμάζεται να βάλει σε κλήρωση με διαδικτυακή υποβολή αίτησης ποιοι θα είναι οι 12.000 “τυχεροί” που θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ.

Με τον τρόπο αυτό, θα συνεχίσει η στρεβλή εικόνα για τη διασπορά στην κοινότητα, αφού έτσι αποκλείονται ουσιαστικά όλες οι ομάδες υψηλής ευαλωτότητας, όπως ηλικιωμένοι, οι κοινότητες Ρομά, οι άστεγοι, πρόσφυγες και πολλοί άλλοι.

Με 3.500 νεκρούς σε ενάμισι μήνα, την πανδημία εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο που ζητά η Επιτροπή από την πρώτη μέρα: Συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, και στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού υψηλής επικινδυνότητας. Ώστε να ξέρουν επιτέλους οι ειδικοί όλα τα δεδομένα και να μην αναγκάζονται να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στα τυφλά».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ