ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώθηκε πως η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις και ζητά επικύρωση από τους επιστήμονες

Δικαιωμένα αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν ότι μέσα από την διαρροή των πρακτικών της επιτροπής – τα δημοσίευσε η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – φαίνεται ότι αλλά πράγματα εισηγείται η επιτροπή και αλλά κάνει η κυβέρνηση.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ  ζητούσε την δημοσιοποίηση των πρακτικών  των συνεδριάσεων της επιτροπής  από την πρώτη στιγμή καθώς ήθελε να αποδείξει ότι οι περισσότερες αποφάσεις  ήταν πολιτικές και όχι επιστημονικές.

«Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις και μετά ζητά επικύρωση»

«Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο καιρό φαντάζεται όλος ο κόσμος» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της.

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν  την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του.

Περιμένουμε να δώσει σήμερα όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής που κρύβει εδώ και έναν χρόνο».

«Η κυβέρνηση έχει μπλέξει άσχημα με το θέμα του Πάσχα»

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει μπλέξει άσχημα με το θέμα του Πάσχα καθώς όπως λένε δημιούργησε προσδοκίες στους πολίτες  ότι θα μπορούν να πάνε στα χωριά τους . Αναφέρονται χαρακτηριστικά  σε όσα είχε πει η Ντόρα Μπακογιάννη  μιλώντας στο ΣΚΑΪ,   ότι «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη» ενώ όπως λένε πριν από μερικές μέρες  ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, είπε πως, παρ’ ότι ακόμη είναι νωρίς, είναι ανοιχτό να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι  πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα μπορέσει να μεταπείσει τους πολίτες οι οποίοι πλέον εμφανίζονται ιδιαίτερα κουρασμένοι από την πολύμηνη καραντίνα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν υγειονομικό “γκρεμό” και ένα οικονομικό “ρέμα”». «Η κυβέρνηση ακολούθησε ένα ιδιότυπο lockdown, το οποίο είναι φανερό ότι δεν δούλεψε. Από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.700 συνανθρώπους μας», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ ποτέ δεν έκανε κάτι για να ελέγξει τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης του ιού, τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς». «Ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας», πρόσθεσε, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνει άμεσα «επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ