ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα – Ζητά αποζημιώσεις και… πρακτικά

«Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα στο θέμα της πανδημίας» ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές αποφάσεις που υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη ενώ παράλληλα ζητούν να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες που τα καταστήματα τους  θα παραμείνουν κλειστά.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «είναι αδιανόητο το πρωί της Παρασκευής η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το πόσο καλά τα πηγαίνει στην διαχείριση της πανδημίας και το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή να ακυρώνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες».

 

«Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα. Πρέπει να δοθούν τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα. Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

ΟΙ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αξιολογούν το συγκεκριμένο θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς υπήρξαν πολλές και έντονες αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο των περιοχών που ακυρώθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων. «Πώς να καταλάβει κάποιος γιατί ανοίγει η Αθήνα που είναι στο βαθύ κόκκινο και παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά σε άλλες περιοχές» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ