ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο έλεγχος έχει χαθεί και η κυβέρνηση ακόμα να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές

Την στιγμή που η χώρα εμφανίζεται να βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία βρίσκεται στο κόκκινο η κυβέρνηση εμφανίζεται να απειλεί ότι θα επιτάξει τους ιδιωτικούς γιατρούς αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές.

Ο τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στο θέμα τόνισε μάλιστα ότι «στη «δυσκολότερη καμπή της πανδημίας», όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας και την ώρα που ο ίδιος κάνει ύστατη έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για συστράτευση στη μάχη που δίνει το ΕΣΥ και απειλεί με επίταξη τους γιατρούς, ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι αλλού! Προαναγγέλλει στο CNN άνοιγμα της αγοράς, «έξυπνες στρατηγικές» και «πράσινα» πιστοποιητικά εμβολιασμού! Αν αυτό είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση τότε, με την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, οι λέξεις έχουν χάσει τελείως το νόημα τους.»

Τσίπρας: Σοβαρευτείτε και στηρίξτε τα νοσοκομεία

Χθες πάντως από το βήμα της Βουλής ο Αλέξη Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση «να σοβαρευτεί» και να στηρίξει έστω και την ύστατη ώρα τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε «στάδιο κατάρρευσης»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  περιέγραψε μάλιστα  τις δραματικές σκηνές που βιώνουν τα νοσοκομεία της χώρας ιδίως στην Αττική και επικαλέστηκε δηλώσεις διευθυντών κρατικών νοσοκομείων που παραδέχτηκαν ότι στα νοσοκομεία γίνεται «επιλογή ασθενών» με covid-19.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η εικόνα των κρουσμάτων και της θετικότητας σήμερα είναι πολύ χειρότερη από ποτέ και αυτό αποδεικνύοντας την αποτυχία του lockdown των πέντε μηνών. «Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Η κυβερνητική εικόνα είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπέλυσε  ακόμα  σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για την βάπτιση που τελέστηκε με εκείνον ανάδοχο κατά παράβαση του νόμου την ώρα που οι υπόλοιποι κάτοικοι της Αττικής δεν μπορούν να πάνε ούτε στην κηδεία των συγγενών τους. «Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε να γίνει νονός. Πάντα άξιος!» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει εάν το έγγραφο «εξαίρεσης» που το δόθηκε είναι πλαστό ή εάν η ίδια η ΓΓ Προστασίας παραβίασε τον νόμο παρέχοντας εξαίρεση στον υπουργό Ανάπτυξης. «Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει κάθε πολίτη» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Γεωργιάδη.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ