ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο προβληματισμός για την “γκρίνια” και η δυσαρέσκεια Τσίπρα για Παπαδημούλη

 

Μέσα από μια δύσκολη συζήτηση για την εσωστρέφεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα,  ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να στείλει ένα σαφές  μήνυμα εξωστρέφειας και επανεκκίνησης των διαδικασιών για την  διεύρυνση  του κόμματος του αλλά και την  ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και διαδικασιών .

Στην συζήτηση που άλλοι την χαρακτήριζαν ειλικρινή και άλλοι αποκαλυπτική τέθηκαν για μια ακόμη φορά τα θέματα τα οποία διχάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία κάθε τόσο δημιουργούν τριβές στην Κουμουνδούρου.

“Ευθεία βολή” εναντίον Σκουρλέτη

Σύμφωνα με πληροφορίες την συζήτηση  για την εσωστρέφεια στο κόμμα άνοιξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί  στις δημόσιες τοποθετήσεις τους καθώς πολλές φορές παρερμηνεύονται  τα λεγόμενα τους με αποτέλεσμα  να αναμοχλεύονται αντιπαραθέσεις.

Η αναφορά αυτή ερμηνεύθηκε από κάποιους ως ευθεία βολή εναντίον του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος  λίγες μέρες μετά την συνέντευξη  του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο των Δελφών  όπου είχε πει ότι «έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά . Είναι μια απόφαση ειλημμένη, δεν αφορά πρόσωπα, αφορά πολιτικές. Αγαπώ και εκτιμώ όλους τους συντρόφους μου, παλιούς και καινούργιους. Όμως, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά»  εμφανίστηκε να λέει ότι  «προσωπικά, αλλά νομίζω και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων».

Ο Πάνος Σκουρλέτης  διευκρίνισε ότι αυτές είναι πάγιες θέσεις του που δεν τις εκφράζει για πρώτη φορά  και εξέφρασε την δυσφορία του γιατί όπως είπε κάποιοι του χρεώνουν την ήττα στις δημοτικές εκλογές ενώ η ευθύνη ήταν συνολική ακόμα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφές μήνυμα για Παπασημούλη

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε και το θέμα του Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας ότι τέτοιου είδους θέματα δεν βοηθούν την εικόνα του κόμματος.  Στις τοποθετήσεις τους πάντως για αυτό το θέμα  τα στελέχη της Κουμουνδούρου – παρά τον προβληματισμό τους για τις κινήσεις του ευρωβουλευτή – ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας δέχεται τα πυρά της κυβέρνησης καθώς έθεσε το θέμα  της διαχείρισης της  διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊο στην Κομισόν ζητώντας την παρέμβαση των ευρωπαίων εταίρων. «Αν ένα στέλεχος το αφήνεις έρμαιο θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων», φέρεται να είπε ο Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για τις υπόγειες εσωκομματικές κόντρες είπε : «Η Δούρου τι να πει όταν την επόμενη εβδομάδα έχει δύο ακροατήρια;»

Η συνεδρίαση έκανε αποδεκτή πάντως την εισήγηση του Π .Σκουρλέτη το θέμα του ονόματος να λήξει στην Πολιτική Γραμματεία ενώ αποφασίστηκε ακόμα  ομόφωνα στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας να εισηγηθεί την προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε τέλος   στην ανάγκη να αναδειχθούν το επόμενο διάστημα νέα στελέχη με κριτήριο την διείσδυση που έχουν στην κοινωνία και όχι την εσωκομματική γεωγραφία. newsit.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ