ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα κινδύνου η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία

Τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το νέο πεδίο εξάπλωσης του κορονοϊού στο οποίο η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της  καθώς  την τελευταία εβδομάδα υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Σε αυτό θέμα αναφέρθηκε και ο αρμόδιος τομέαρχης Νίκος Φίλης κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά, συνιστά σήμα κινδύνου που οφείλει -επιτέλους- να αφυπνίσει την κυβέρνηση.

«Δυστυχώς αποδεικνύεται πως οι μάσκες και τα παγουρίνο δεν συγκροτούν το απαραίτητο υγειονομικό τείχος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων»,  είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι «τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορονοϊού».

Την ίδια ώρα ο τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ο οποίος είχε επαφές με λοιμωξιολόγους  και επιστήμονες εξέφρασε την έντονη ανησυχία του πως πλέον τείνει να χαθεί ο έλεγχος.

Στην Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας – οποίος σήμερα θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη – μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο κατηγόρησε την κυβέρνηση «για υποτίμηση της πανδημίας και εμπόριο ελπίδας με ευχές για ένα εμβόλιο το οποίο δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει», και υπογράμμισε με έμφαση την «ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες του κόμματος και όλων των στελεχών μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και με τις οποίες θα πρέπει να μάθει το κόμμα να λειτουργεί»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση εξέφρασαν ακόμα την άποψη ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και του ΕΣΥ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

“Ομολογία αποτυχίας το διάγγελμα Μητσοτάκη”

«Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη ήταν ομολογία αποτυχίας, αφού ήδη από την επόμενη μέρα είχε ακυρωθεί de facto από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Κανένας σχεδιασμός -χθες έλεγαν δεν χρειάζεται να κλείσουν σχολεία και το βράδυ ανακοίνωναν κλείσιμο σχολείων- και καμία ουσιαστική προετοιμασία του ΕΣΥ -ακύρωση 80% τακτικών χειρουργείων σε κόκκινες περιοχές, ήδη στα κόκκινα οι ΜΕΘ σε πολλές περιοχές της χώρας-.»

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα επισημαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα δεδομένα, όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, θα συνεχίσει να βάζει πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας, δεν θα κάνει πολιτική τυμβωρυχίας όπως έκανε η ΝΔ. Θα στηλιτεύει και θα ασκεί κριτική για όλες τις κυβερνητικές αντιφάσεις, αδράνειες και αμέλειες της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο».

Ακόμα θα αναφέρεται «πως η κυβέρνηση ανακοινώνει εκ νέου lockdown, που από μόνο του αποτελεί ομολογία αποτυχίας για τους 8 μήνες που μεσολάβησαν, και μάλιστα το κάνει χωρίς καμία πραγματική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με μέτρα τα οποία είναι χειρότερα και από τα ελλιπή του Απριλίου. Με αυτόν τον τρόπο οδηγείται ο κόσμος της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας σε απόγνωση και οικονομική ασφυξία.

 

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση εντείνει ακόμη περισσότερο τα αδιέξοδα, προτάσσοντας τις ιδεοληψίες και τις εμμονές της με ακραία αντικοινωνικά νομοσχέδια, όπως ο πτωχευτικός κώδικας και το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που φέρνει το Νοέμβριο, τα οποία βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική χρεωκοπία».

Ιδιαίτερη μνεία και σαφής αναφορά στην απόφαση ΠΣ υπάρχει για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης – Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ενταθεί το προσεχές διάστημα μπροστά στα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργούν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ώστε να ικανοποιήσει το ακροατήριό της.

Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε  την ανάγκη για επιπρόσθετες πρωτοβουλίες του κόμματος στα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αντίστοιχες του 2012.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ