ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Σκληρό ροκ» με όπλο τα μνημόνια για τη Βόρεια Μακεδονία

 

Οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε την Πέμπτη (7.10.2021) στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτούν την στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το… «σκληρό ροκ» καθώς η τακτική της ήρεμης δύναμης φαίνεται ότι δεν αποδίδει. Έτσι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να κάνουν κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας αναφέρθηκε πολλές φορές στη διαγραφή του βουλευτή της Α’ Αθήνας της ΝΔ ενώ τόνισε ότι ο «πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την ακροδεξιά».

«Πριν δύο μέρες αναγκαστήκατε να διαγράψετε έναν βουλευτή σας, μόνο από την ΚΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τον κ. Μπογδάνο τον διαγράψατε από ανάγκη και λίγες ώρες μετά ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι είναι μέλος του κόμματος και μπορεί να επιστρέψει. Τον διαγράψατε γιατί πήγε σε μία γιορτή μίσους δίπλα σε χρυσαυγίτες σε εμφυλιοπολεμικές φιέστες; Κ. Μητσοτάκη, στην ίδια εκδήλωση που ήταν ο κ. Μπογδάνος, εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την κα Αντωνίου, την επικεφαλής του γραφείου σας στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι αδιάφορο ότι μας κυβερνά ένας Πρωθυπουργός που έχει μόνιμο μέλημα πως θα ικανοποιεί το ακροδεξιό κοινό και θα αλιεύει ακροδεξιές ψήφους.

Είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις της πολιτικής σας, της ανάγκης σας να πατάτε σε δύο βάρκες. Στη βάρκα της κεντροδεξιάς και την άλλη στην ακροδεξιά».

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι την συγκεκριμένη στιγμή που τα εσωκομματικά προβλήματα κυριαρχούν στη ΝΔ είναι ο καλύτερος χρόνος για να περάσουν στην αντεπίθεση αναδεικνύοντας τις ρωγμές που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναμένεται σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανασύρουν τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία – τα οποία η κυβέρνηση δεν φέρνει στην Βουλή προς ψήφιση – προκειμένου να αναδεικνύουν τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στη ΝΔ για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος μάλιστα χθες στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ο Αλέξη Τσίπρας είπε: «Εγώ δεν θα πω ψέματα, όπως εσείς που λέγατε προεκλογικά ότι δήθεν θα ασκήσετε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και τώρα ζητάτε την ενταξιακή πορεία της από τους εταίρους μας. Και σήμερα δεν τολμάτε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας γιατί φοβάστε τον Μπογδάνο και τον Σαμαρά και άλλους βουλευτές σας.»

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ