ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη Διοίκησης ΔΕΥΑΡ με εκπροσώπους Δημοτικής Ενότητας Λίνδου για επείγοντα θέματα της περιοχής

 

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ Κ. Βασίλη Μανέττα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στα γραφεία της επιχείρησης, σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους της Δ.Ε. Λίνδου.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γ. Υψηλάντης, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τους στόχους, την στρατηγική και της ενέργειες που ήδη δρομολογήθηκαν στην περιοχή, δίνοντας έμφαση κυρίως σε δύο κομβικά ζητήματα:

α) Την άμεση επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος υδροδότησης της περιοχής, καλύπτοντας όχι μόνο την απαιτούμενη ποσότητα αλλά κυρίως την απαιτούμενη ποιότητα του παρεχόμενου νερού. Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια λόγω της υφαλμύρωσης των υπόγειων υδροφόρων οριζόντων, το παρεχόμενο νερό στις Κοινότητες αλλά και στις επιχειρήσεις της περιοχής είναι σχεδόν ακατάλληλο προς πόση. Η ΔΕΥΑΡ έχει ήδη έχει ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 6000 μέτρων σωλήνων, μεγάλης διατομής που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

β) την δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού της Λάρδου και των τουριστικών περιοχών Λοθιάρικα και Πεύκοι, με την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής.

Στη σύσκεψη μετείχαν από πλευράς ΔΕΥΑΡ, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Μανέττας, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Υψηλάντης,

τα μέλη του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρος Κολιάδης- Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ζανεττούλης, και οι Διευθυντές της Επιχείρησης.

Από πλευράς καλεσμένων έλαβαν μέρος, ο χωρικός Αντιδήμαρχος Λίνδου και Νότιας Ρόδου κ. Νίκος Καραμαρίτης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, Καλάθου κ. Στ. Κανύχης, Λίνδου κ. Λ. Χρυσοβαλάντης και Λαέρμων κ.  Αν. Πατούνας. Παρέστη επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαν.Καζούλης.

Η σύσκεψη υπήρξε γόνιμη και παραγωγική. Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση

τους σχετικά με τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες της ΔΕΥΑΡ. ΔΕΥΑΡ και Δήμος

συντονίζουν τα βήματα τους για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή.

Είναι γεγονός πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η επιχείρηση λειτουργεί σε έντονους ρυθμούς προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος του παρελθόντος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Βασίλειος Μανέττας, «Εμείς δεν ήλθαμε εδώ για να κουβεντιάζουμε και να δίνουμε ανέξοδες υποσχέσεις, αλλά για να λύσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες τα προβλήματα των συμπολιτών μας και του τόπου. Κάνουμε πολύ περισσότερα από όσα δημόσια ανακοινώνουμε».  

Η ΔΕΥΑΡ με μεγάλο οικονομικό κόστος και εξαντλητική δουλειά των στελεχών της, δρομολογεί λύσεις στα πιο επείγοντα από τη σωρεία των προβλημάτων που παραμένουν στάσιμα και ταλαιπωρούν το νησί εδώ και χρόνια. Προχωράμε μπροστά!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ