ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Σύσκεψη της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και της Διοίκησης του ‘ΖΕΥΣ’ Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε για τις μόνιμες θέσεις την προκήρυξη της ΔΕΗ»

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021, στο Ε.Κ.Ρ μετά την πρωτοβουλία που πήρε η Διοίκησή του μαζί με τη Διοίκηση του «ΖΕΥΣ» Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την προκήρυξη της Δ.Ε.Η για μόνιμες θέσεις κατά την οποία καταργείται  ο όρος «εντοπιότητα» με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τοπική μας κοινωνία.

    Στη Σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Καμπουράκης Αντώνιος, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΒιομηχανίας-Ενέργειαςυσικών Πόρων Ν. Αιγαίου κ. Διακογεωργίου Κάλλιστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ν. Αιγαίου κ. Ζαννετίδης Φιλήμων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ρόδου κ. Δράκος Στέφανος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ρόδου κ. Καμπούρης Τηλέμαχος, η Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη και Αντιπρόσωπος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στο Ε.Κ.Ρ κ. Κιαχαγιά Τσαμπίκα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ καθώς και Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου κ. Κολλιάδης Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κατταβιάς κ. Ζαννετάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σορωνής κ. Μπονιάτης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θεολόγου κ. Σταυριάς Γεώργιος, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη Ν. Αιγαίου κ. Τριομμάτης Φίλιππος, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κ. Εγγλέζος Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Ρ και Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου Δ.Ε.Η κ. Μπούκλας Ηλίας, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Σταμούλης Αθανάσιος, ο Αναπληρωματικός Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρος του Σωματείου «ΖΕΥΣ» Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε κ. Χαροκόπος Μιχαήλ, ο Αναπληρωτής Ταμίας και Υπεύθυνος Τύπου του Ε.Κ.Ρ. και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο Ρόδου κ. Φραντζολάκης Γεώργιος, το Μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και πρώην Πρόεδρος αυτού κ. Χατζησάββας Σάββας, το Μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου κ. Τριπολίτης Νικόλαος, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «ΖΕΥΣ» Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε κ. Χατζηαντωνίου Γεώργιος, ο Ταμίας του Σωματείου «ΖΕΥΣ» Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε κ. Πελεκάνος Εμμανουήλ και ο Πρόεδρος τ. Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής «ΖΕΥΣ» Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε Νότιας Ρόδου κ. ΣιάντσηςΝικόλαος.

    Στη σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ και τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΖΕΥΣ» Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε κ. Χαροκόπος Μιχαήλ γιατο τι προβλεπόταν στο ΦΕΚ και τι προβλέπεται τώρα. Ηαπόφαση που πάρθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς είναι ότι,  άμεσα ο Δήμος Ρόδου θα πάρει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Π.Ε.Δ όπως δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, το ίδιο θα πράξει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν συνεννόησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Διακογεωργίου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο όπου στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρχει ψήφισμα, το οποίο θα καταδικάζει την απόφαση αυτή και θα στηρίζει την πρωτοβουλία μας.

    Το Ε.Κ.Ρ μαζί με τις τοπικές κοινότητες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, θα πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ακόμα και κινητοποιήσεις, ώστε να υπάρξει άρση της απόφασης η οποία καταδικάζει τα όνειρα των νέων στην περιοχή μας. Αρκετοί νέοι ήδη έχουν μετακομίσει στην Κατταβιά, έχουν αποφασίσει να κάνουν τις οικογένειές τους εκεί και να φτιάξουν το σπιτικό τους περιμένοντας την προκήρυξη αυτή και έχοντας βγάλει μάλιστα όλες τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται, και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό! Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους Βουλευτές και την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το μέτρο και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει για την κατασκευή των δύο εργοστασίων.

    Το Ε.Κ.Ρ ευχαριστεί τόσο το Δήμαρχο αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους φορείς που με την παρουσίατους έδειξαν έμπρακτα την αγωνία τους και τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή.

    Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει και θα συνεχίσει να είναι κοντά στην κοινωνία, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να προσπαθεί να δώσει λύσεις.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

         

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                 ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ