ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα 3 μέτρα της κυβέρνησης μετά το σημερινό κραχ των 2.147 κρουσμάτων

2.147 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, με 357 ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και 22 νέους θανάτους.

Το νούμερο αυτό προκαλεί τεράστια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, παρά το γεγονός πως δεν ήταν έκπληξη, καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι έκαναν λόγο για δραματική αύξηση του αριθμού κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ανατρέπει τα σχέδιά της και ετοιμάζει νέο πλάνο μέτρων που θα ανακοινωθεί άμεσα. Ο σημερινός αριθμός «σφράγισε» την παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου – με τις πληροφορίες εκ των έσω να αναφέρουν πως το διάστημα να θα είναι μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.

Η μεγαλύτερη ανατροπή, όμως, έρχεται στα σχολεία. Σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, εντέλει δεν θα ανοίξουν ούτε τα Δημοτικά ούτε τα Γυμνάσια. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μόνο το άνοιγμα των Λυκείων -μετά τις 8 Μαρτίου- κι αυτό καθαρά λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται απαραίτητο να προετοιμαστούν οι μαθητές.

Τέλος, το σημερινό άλμα κρουσμάτων «φρενάρει» και την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι αδύνατο να πέσουμε μέσα στις 10 επόμενες ημέρες στα 500 κρούσματα ημερησίως, συνεπώς κι αν ακόμη ανοίξουν τα καταστήματα στις 8 Μαρτίου, θα είναι μόνο με click away.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ