ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνων δίνουν ελπίδες για επιστροφή των ταξιδιωτών στις πτήσεις

Τις ελπίδες τους σε τεστ κορωνοϊού τα οποία θα γίνονται πριν την αναχώρηση των πτήσεων και τα αποτελέσματά τους θα βγαίνουν όσο σύντομα βγαίνουν τα τεστ εγκυμοσύνης, εναποθέτουν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες στις προσπάθειες που καταβάλλουν να επιστρέψει η ζήτηση για ταξίδια. Ταυτόχρονα, ασκούν πιέσεις στις κυβερνήσεις να καθιερωθούν τα τεστ ως εναλλακτική των περιορισμών καραντίνας.

Η Lufthansa συζητά με την Ελβετική φαρμακευτική εταιρία Roche για την ανάπτυξη τεστ αντιγόνων, προκειμένου να είναι διαθέσιμα στις πτήσεις της από τον ερχόμενο μήνα. Η Roche ξεκίνησε τη διάθεση των γρήγορων τεστ αυτή την εβδομάδα και, όπως είπε, θα προμηθεύεται περί τα 40 εκατ. το μήνα.

Τα τεστ στη Lufthansa θα γίνουν, σε πρώτη φάση, στα μέλη πληρώματος, ενώ θα γίνουν διαθέσιμα και για τους επιβάτες των θέσεων first-class and business-class.

Η Alitalia, από την Τετάρτη προσθέτει δύο επιπλέον πτήσεις από το Μιλάνο στη Ρώμη, στις δύο που ήδη προσφέρονται από τη Ρώμη στο Μιλάνο, αποκλειστικά για επιβάτες με αρνητικά τεστ. Τα τεστ προσφέρονται στα αεροδρόμια από τις αρχές υγείας και περιλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. Εάν οι πτήσεις με τεστ αποδειχθούν αξιόπιστες και δημοφιλείς, θα διευρυνθούν περαιτέρω στο εσωτερικό δίκτυο και εν συνεχεία και στο διεθνές, όπως δήλωσε ο αερομεταφορέας στο Reuters.

Σε αντίθεση με τα μοριακά τεστ στα εργαστήρια, τα τεστ αντιγόνων δεν απαιτούν μηχανήματα για τα αποτελέσματά τους και, όπως και τα τεστ εγκυμοσύνης, η διαδικασία μέχρι το αποτέλεσμα του τεστ διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Όλο και περισσότερες εταιρίες παρασκευής τους εμφανίζονται στην αγορά όπως οι Abbott Laboratories, Becton Dickinson & Co, Quidel Corp και Roche, κάνοντας rebranding τεστ αντιγόνων από την ιδιωτική φαρμακευτική της Νότιας Κορέας, SD Biosensor.

Τα γρήγορα τεστ αντισωμάτων αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες έναντι 7 δολαρίων το καθένα, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ και παρότι έχουν μειονεκτήματα, οι αερομεταφορείς ευελπιστούν ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ισορροπία στο να πεισθούν οι καταναλωτές να επιστρέψουν στα ταξίδια.

Πέρα από τις αεροπορικές εταιρίες, η Γερμανία εξετάζει την ευρύτερη χρήση των τεστ από τον Οκτώβριο, ιδιαίτερα σε οίκους ευγηρίας. Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τους, η οποία φτάνει στο 80%-90% έναντι 95% των εργαστηριακών τεστ. Ήδη, η Βαυαρία έχει παραγγείλει 10 εκατ. TORNOS NEWS

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ