ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός καθημερινού αγώνα ώστε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου.

Αντί όλο το Σωματείο να βγαίνει ενωμένο σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο, ορισμένοι νεόκοποι συνδικαλιστές επιχειρησιακών Σωματείων με διάφορα τρικ προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του Σωματείου, για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα.

Η πλειοψηφία του Σωματείου μας, δηλώνει για ακόμα μια φορά απογοητευμένη με αυτούς τους συνδικαλιστές που πλέον έχουν κάνει συνήθεια αυτή τη στάση, αρχικά να επικρίνουν τις προσπάθειες και τις κατακτήσεις του Σωματείου μας και εν συνέχεια να τις υπερασπίζονται. Τρανταχτό παράδειγμα αυτή της στάσης, οι Τοπικές Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (που έχει υπογράψει η πλειοψηφία μας), τις οποίες έχουν αποκαλέσει μέχρι και εργοδοτικές, αλλά την εφαρμογή των οποίων τελικά διεκδίκησαν μέχρι και με πανό. Είναι λυπηρό να βλέπεις συνάδελφους συνδικαλιστές που αντί να ενδιαφέρονται για το συλλογικό συμφέρον, βρίσκουν τρόπους να διχάσουν τους εργαζομένους του κλάδου. Τέτοιες ντροπιαστικές κινήσεις, κάθε άλλο παρά περιττές μπορούν να θεωρηθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Εμείς, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Τουρισμό να αγνοήσουν κάθε λογής συκοφαντικό σχόλιο, να εστιάσουν στις φανερές, καθημερινές προσπάθειες του Σωματείου μας και να παραμείνουν κοντά του γιατί η δύναμη κάθε Σωματείου είναι τα μέλη του .

Ρόδος , 22 Ιουνίου 2020
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ