12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΡΟΔΟΣ! Ξεπεράσαμε το ‘φράγμα’ του 1,3 εκατομμυρίων αφίξεων!!!

Η Ρόδος κατάφερε το ακατόρθωτο στον Τουρισμό.

Ξεπέρασε το ‘φράγμα’ του 1,3 εκατομμυρίου αλλοδαπών επισκεπτών και ο προορισμός συνεχίζει για τον επόμενο στόχο του 1,4 εκατομμυρίου τουριστών!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων του τουρισμού στην περιοχή μας και χάρη στην συνεργασία όλων των φορέων, αρχών, Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και των επιχειρηματιών και επαγγελματιών όλων των κλάδων, η Ρόδος αναδεικνύεται σε αδιαφιλονίκητη νικήτρια της τουριστικής σεζόν!

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Χρήστος Μιχαλάκης τελικά κατάφερε να προσελκύσει το 60% των τουριστών που δέχθηκε το 2019, που ήταν μία χρονιά κατά την οποία έσπασε κάθε άλλο προηγούμενο ρεκόρ στον Τουρισμό!

Η Ρόδος βρίσκεται φέτος ανάμεσα στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς μεγάλων tour operators για αγορές όπως η Γερμανία, αγορά από την οποία οι αφίξεις θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου οι τουριστικές αφίξεις θα σημειώσουν μία σταθερά καλή πορεία.

Αυτή την περίοδο, τη Ρόδο προτιμούν οι Βρετανοί, οι Πολωνοί, οι Ολλανδοί, οι Ελβετοί και η μεγάλη δύναμη που είναι οι Γάλλοι. Ακόμη και από την Ουγγαρία συνεχίζονται οι αφίξεις, ενώ παραδοσιακά σταματούσαν τον Σεπτέμβριο

Επίσης, συνεχίζονται οι πτήσεις από την Τσεχία, τη Δανία, τη Νορβηγία.

Από την δική του μεριά, μίλησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου Θανάσης Βυρίνης: «Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μία αύξηση ανά εβδομάδα στους Γερμανούς τουρίστες. Οι Γερμανοί μαζί με τους Γάλλους, έχουν δώσει μια δυναμική και μια αγοραστική κίνηση στις επιχειρήσεις της πόλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ήδη η Μεσαιωνική Πόλη έχει μια ζωντάνια στην κίνηση που παράλληλα με τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων, όπου ως επί το πλείστον, έρχονται Αμερικανοί και Κύπριοι που κάνουν εκδρομές, ψώνια, πηγαίνουν σε καταστήματα εστίασης κ.λπ. Με δεδομένο ότι οι επισκέπτες μας είναι άνθρωποι άνω των 50 και με οικονομική άνεση, νομίζω πως ο Οκτώβριος θυμίζει ήδη… Αύγουστο! Επιπλέον, η αγοραστική δύναμη μετά τις 27 Σεπτεμβρίου παραμένει διακριτή».

Όπως έγινε γνωστό, σε ένα ξενοδοχείο στα Κολύμπια έγινε κράτηση 900 ατόμων μέχρι τις 20 Νοεμβρίου από Βρετανούς  τουρίστες ενώ υπάρχουν και άλλα δυο συμβόλαια για δύο ακόμη ξενοδοχεία επίσης στα Κολύμπια έως 30 Νοεμβρίου με Γερμανούς τουρίστες.

Αναφερόμενος στις δράσεις που υπάρχουν για το επόμενο διάστημα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού τόνισε:

«Κατ’ αρχήν θα συμμετέχουμε διά ζώσης, στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου (και σαν Δήμος Ρόδου και με την ΠΝΑι).

-Στις 22-24 Οκτωβρίου θα γίνει το 2ο Aegean Yachting Festivalτο οποίο απευθύνεται σε κοινό που έχει σχέση με το Yachting.

-Στις 8-9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου το πρώτο συνέδριο για Digital Nomads & Remote Workers.

-Στις 9-11 Νοεμβρίου ένα μεγάλο συνέδριο διοργάνωσης γάμων όπου αναμένουμε 300 – 500 συνέδρους. Από αυτό, έχουμε υψηλές προσδοκίες γιατί απευθύνονται σε ανθρώπους με πολύ υψηλό budget.

-Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι Έλληνες έδωσαν δυναμικά το στίγμα τους στην τουριστική κίνηση καταγράφεται ένα έντονο ενδιαφέρον από τους Έλληνες της Διασποράς. Οι Έλληνες της Διασποράς που βρίσκονται σε θέσεις επιστημονικές μιας γενιάς που μετανάστευσε από το 2008 κι έπειτα, με υψηλό εισοδηματικό budget κι έχουν εκφράσει την επιθυμία να έρχονται συχνά στην Ελλάδα με πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες.

«Το 2020 για το 2021, οι κρατήσεις ήταν περιορισμένες και συγκρατημένες με δεδομένο την ασαφή επιδημιολογική κατάσταση. Οι κρατήσεις του 2021 για το 2022 είναι στο 55% αφού η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική ενώ ο υπουργός κ. Κικίλιας, ζήτησε ήδη να ξεκινήσει η σεζόν από 1η Απριλίου» τόνισε ο κ. Βυρίνης.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται στη Ρόδο ολόκληρο καστ από ολλανδικό κανάλι για γυρίσματα ενώ αναμένεται και η Φωτεινή Δάρα για γυρίσματα ενώ τέλος Οκτωβρίου θα γίνουν τα Καλλιστεία της Πολωνίας στο νησί!

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ