ΔΙΑΦΟΡΑ

Τάκης Μπουγάς: Βουβός θρήνος στην κηδεία του γνωστού συνθέτη – Τραγική φιγούρα η Άννα Φόνσου

Το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό συνθέτη Τάκη Μπουγά θα πουν σήμερα στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς του.

Ο Τάκης Μπουγάς έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη 2 Νοεμβρίου, σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρών στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών για να τον αποχαιρετήσουν είναι η Άννα Φόνσου, η Μαίρη Μπάρκουλη, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Λύρας και ο Χάρης Λεμπιδάκης.

Το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό συνθέτη, Τάκη Μπουγά

Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε από την ηλικία των οκτώ ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον αείμνηστο αρχιμουσικό Μιχάλη Βούρτση, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας).

Παράλληλα, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Μαθηματικός.

Από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Ο γνωστός Χάρρυ Κλυνν, τον οποίον θεωρεί μεγάλο δάσκαλο, τον έκανε μαέστρο.

Το 1990 άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, ξεκινώντας από το Chorus στη Θεσσαλονικη και φτάνοντας στην Αθήνα, στο Romeo.

Από τα πρώτα του τραγούδια είναι το «Άννα», το οποίο τραγούδησε, πριν από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά ο Κώστας Καράλης με στίχους του Γιάννη Καλαμίτση.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη Τάκη Μπουγά συγκαταλέγονται τα:

«Το κακό παιδί», «Κρίση», «Θέλω να γυρίσω στα παλιά», «Ένα», «Γυμνό», «Είσαι το λάθος μου το τελευταίο», «Ζηλεύω», «Η φιλοσοφία μου», «Φως περισσότερο φώς»,«Αλλιώτικη μέρα» κ.α.

Δείτε φωτογραφίες


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ