ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη για τον Έβρο

Την αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση της χώρας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία σπρώχνει παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση και υπογραμμίζει πως “η κατάσταση στον Έβρο έχει πάρει μεγάλη ένταση ξανά” τονίζοντας πως “2.000 άτομα κάθε βράδυ προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, όμως υπάρχει ισχυρή αποτρεπτική παρουσία”.

Όπως ανέφερε “τα σύνορα θα ενισχυθούν με επιπλέον 250 νέους συνοριοφύλακες, ενώ “ο φράχτης θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του ποταμού”.

Σχετκά με την ανακοίνωση της ΜΚΟ “Human Rights 360°” και την «εσφαλμένη πεποίθηση», ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου εντοπίστηκαν οι 38 πρόσφυγες βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους ο Υπουργός επισημαίνει πως “ο κ. Τσίπρας οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη – όχι στην κυβέρνηση, αλλά στους ακρίτες μας και τους αστυνομικούς και όλη την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά”.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία

Όσον αφορά στην αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια και την συνάντηση με τους νέους των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) που είχε την Πέμπτη (15/9) ο ίδιος ανέφερε πως “οι Ο.Π.Π.Ι είναι εκεί για την αντιμετώπιση φαινομένων εμπορίου ναρκωτικών, βίαιων περιστατικών και γενικά παρόανομων φαινομένων” ενώ τόνισε πως “καμία σχέση δεν θα έχουν με τις φοιτητικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις των φοιτητών¨, υπογραμμίζοντας ότι “η παρουσία τους κρίνεται απαράιτητη μόνο σε 4 πανεπιστήμια της χώρας”.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την παρουσία και ΜΑΤ μαζί με την πανεπιστημιακή αστυνομία ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως “ο ρόλος των Ο.Π.Π.Ι είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και καθώς δεν φέρουν οπλισμό, έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα συνοδεύονται για λόγους προστασίας τους από άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών, αλλά και η περιφρούρηση των κτιριακών υποδομών των πανεπιστημίων είναι, όπως τόνισε, καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Ακούστε όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

https://player.glomex.com/integration/1.806.1/iframe-player.html?origin=iframe&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2F&integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-cmx4ttsjs2y1&playlistIndex=0

newsit

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ